Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 21 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Jeff Bezos en Elon Musk spelen in Star Trek dankzij briljante deepfake

We zouden dagelijks een rubriek aan de magie van deepfakes kunnen wijden. De technologie kan gebruikt worden voor sinistere doeleinden, maar vooralsnog zien we deepfakes vooral op hilarische wijze toegepast worden. Maak kennis met Jeff Bezos en Elon Musk in Star Trek!

Ja, dat lees je goed: Amazon CEO Jeff Bezos en Tesla en SpaceX CEO Elon Musk. Een YouTube-kanaal genaamd The Fakening heeft beide heren in de pilot van de originele Star Trek gestopt.

Deepfake met Jeff Bezos en Elon Musk

Deepfake zorgt ervoor dat je middels slimme algoritmes mensen alles kunt laten zeggen wat je wilt. Middels machine learning train je de slimme software op basis van bijvoorbeeld een speech van de persoon in kwestie. Hoe meer beelden hoe beter.

Daarna kan de software de gezichten (met wisselend succes) overal in plakken. Daardoor kun je Trump gevaarlijke dingen laten zeggen, maar dus ook de CEO van Tesla in Star Trek stoppen. Het resultaat is niet alleen hilarisch, maar ook verrassend naadloos.

Gigantisch brein in Star Trek

De pilot, genaamd The Cage, kwam uit in februari 1965. In de aflevering nemen de Talosian aliens Pike gevangen. Pike wordt gespeeld door Musk, Bezos is een alien met een gigantisch brein. De alien is van plan om Pike te gebruiken om mensen te fokken, en zo een verwoeste samenleving opnieuw op te bouwen.

Het plot maakt overigens weinig sense in de onderstaande video, want de YouTuber heeft enkel de stukjes eruit gehaald waarin de alien en Pike met elkaar praten. Ach, dat mag de pret niet drukken. Het is haast angstaanjagend hoe goed het werkt. Deepfakes hebben al grote stappen gezet in het afgelopen jaar, laat staan wat er over tien jaar mogelijk is…

Check ook onze andere favoriete deepfake, waarin Tom Cruise de nieuwe Iron Man is voor Marvel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Jeff Bezos en Elon Musk spelen in Star Trek dankzij briljante deepfake
Sluiten