Pim Jansen
Pim Jansen Life 10 okt 2018

Indrukwekkend! Opnieuw een geslaagde vlucht voor Elon Musk en SpaceX

Als hij niet in het nieuws is vanwege de perikelen rondom Tesla, dan is het wel vanwege de prestaties van zijn andere project: SpaceX. We vergeven hem daarom zijn enigszins vreemd aandoende tweets of ronduit beledigende opmerkingen. Zeg of denk wat je wilt als het over Elon Musk gaat. Het is een feit dat hij doet wat hij zegt. Zelfs de lancering van zijn Falcon 9 doet een hoop stof opwaaien. In spreekwoordelijke zin dan.

Succesvolle lancering

Elon Musk’s SpaceX lanceerde zijn Falcon 9 bij Vandenberg Air Force Base, een primeur voor het ruimtevaartbedrijf aan de westkust. Het doel van de lancering was om met de Falcon 9 de SAOCOM 1A-satelliet in een baan om de aarde te brengen. De satelliet werd met succes afgeleverd op de plaats van bestemming, ongeveer twaalf minuten na de lancering vanaf de Vandenberg Luchtmachtbasis. Op dat moment keerde de eerste trap van de raket terug op aarde om herbruikt te kunnen worden.

Gewone rookontwikkeling of toch een alien?

Zo’n lancering neemt niet alleen veel tijd in beslag, het levert ook spectaculaire beelden op. Niet alleen de rook tijdens de voorbereiding van de lancering zorgde voor mooie beelden. Ook op het moment dat de raket zijn weg vervolgde, ontstonden er prachtige beelden. Met een beetje fantasie zou je zelfs in de rookwolken een gezicht kunnen herkennen. Reden voor sommigen om te suggereren dat er sprake was van aliens.

Het ultieme doel van Elon Musk: leven op Mars

Elon Musk is overigens enorm trots op deze nieuwe mijlpaal, maar weet alles goed te relativeren. “Wat ik aan het doen ben bij SpaceX is iets van een geheel andere orde dan wat mensen als Richard Branson en Jeff Bezos doen,” aldus miljardair Musk, die SpaceX in 2002 oprichtte. “Onze voertuigen hebben ongeveer honderd keer meer energie dan die van Richard Branson. Wat hij doet is overigens geweldig, sterker nog, ik heb zelfs een kaartje gekocht! Maar er is een vrij groot onderscheid: wat hij doet, zal een heel leuke joyride zijn, maar het niet opgezet om naar andere planeten te reizen. Wat wij bij SpaceX doen is dat wel. Uiteindelijk willen we gewoon de mens naar Mars laten reizen om zich daar te gaan vestigen. “

Complex

Reageer op artikel:
Indrukwekkend! Opnieuw een geslaagde vlucht voor Elon Musk en SpaceX
Sluiten