Elon Musk haalt via Twitter ambitieus project van 1 miljard dollar binnen

Elon Musk en Twitter hebben een bijzondere relatie. Ze kunnen eigenlijk niet met, maar ook niet zonder elkaar. De Tesla eigenaar gooiden via Twitter regelmatig zijn eigen ruiten in, zoals die keer dat hij een reddingswerker uitschold voor pedofiel, maar hij heeft ook veel te danken aan het welbekende social media platform. Zo ging hij ooit een gigantische weddenschap aan als reactie op deze tweet. Gisteren was het weer raak, maar dan wel op een positieve manier.

Het lijkt er namelijk op dat de ondernemer uit Zuid-Afrika met één tweet een gigantische deal heeft binnengehaald. Elon Musk werd namelijk via Twitter benaderd door Jeremy Buckingham. Hij is werkzaam voor de Australische stad Sydney en werd opgezadeld met het fileprobleem. Zelf zat Jeremy te denken aan een flinke tunnel om het probleem te verhelpen. En zeg je tunnels, dan zeg je Elon Musk. Zijn Boring Company is hier namelijk gespecialiseerd in.

Jeremy Buckingham 🌏 on Twitter

I’m a lawmaker in Sydney, which is choking with traffic. How much to build a 50km tunnel through the Blue Mountains and open up the west of our State? @boringcompany @mcannonbrookes @elonmusk https://t.co/vmEORXKwzw

Elon Musk tunnel

Elon Musk haalt klanten binnen via Twitter

Zoals je in bovenstaande tweet kunt lezen, vroeg hij gewoon direct aan Elon Musk wat deze 50 kilometer lange tunnel zou gaan kosten. Dit deed hij als reactie op een oudere Tweet van de Tesla baas waarin hij iedereen oproept om ondergronds te gaan. Een uitnodiging waar Jeremy Buckingham dus wel op in wil gaan en daar heeft hij geen spijt van gekregen. Niet veel later kreeg hij namelijk al een prijsopgave van Elon Musk.

Elon Musk on Twitter

@greensjeremy @boringcompany @mcannonbrookes About $15M/km for a two way high speed transit, so probably around $750M plus maybe $50M/station

Naar verluidt gaat het complete project zo rond een miljard dollar liggen. Dat klinkt als een gigantisch bedrag (en dat is het ook), maar blijkbaar is dat voor zo’n groot project een koopje. Althans, als we Mike Cannon-Brookes mogen geloven. Hij is de 39-jarige oprichter van één van de grootste softwarebedrijven van Australië. Blijkbaar heeft hij ook verstand van tunnels en infrastructuur, want hij noemt het voorstel van Elon Musk een koopje.

Gaat Sydney een tunnel krijgen?

Hoe het nu staat met de deal is niet bekend, maar volgens welingelichte bronnen is de kans zeker aanwezig dat het niet bij deze Tweets gaat blijven. Jeremy Buckingham probeert dit project er al sinds 1990 doorheen te krijgen en met deze scherpe aanbieding van Elon Musk kan dat nu mogelijk gaan lukken. Handig, dat Twitter.

9News

Reageer op artikel:
Elon Musk haalt via Twitter ambitieus project van 1 miljard dollar binnen
Sluiten