Tessa Ham
Tessa Ham Money & Career 13 juli 2020

Elon Musk schiet omhoog op lijst met ’s werelds rijkste mensen

Ondanks het coronavirus is 2020 een fantastisch jaar voor Tesla, en het is dan ook niet gek dat CEO en grootste aandeelhouder Elon Musk dat merkt in zijn rijkdom. Alleen al afgelopen vrijdag zag Musk zijn vermogen met 6,1 miljard dollar (5,4 miljard euro) stijgen. Het zorgde ervoor dat hij nu officieel de op zes na rijkste mens ter wereld is én dat hij miljardeninvesteerder Warren Buffett is gepasseerd.

Dat komt niet alleen doordat het aandeel van Tesla een recordhoogte bereikte, maar ook omdat Warren Buffett miljarden doneerde aan het goede doel.

Aandelen Tesla recordhoogte

De laatste maand zat het aandeel van Tesla flink in de lift en afgelopen vrijdag bereikte het aandeel een recordhoogte. In een jaar tijd zijn de aandeelprijzen met 269 procent gestegen. Begin juli passeerde de marktwaarde van Tesla die van Toyota, die daarvoor het meest waard was. Groene cijfers dus voor Tesla, en dat betekent dat de grootste aandeelhouder Elon Musk zijn vermogen tot 70,5 miljard dollar (62,4 miljard euro) zag stijgen afgelopen vrijdag.

Daarmee steeg hij van plaats 12 naar plaats 7 op de Bloomberg Billionaires Index en is hij dus officieel rijker dan knuffelmiljardair Warren Buffett. Die zag zijn vermogen juist dalen, omdat hij 2,9 miljard dollar aan Berkshire Hathaway doneerde aan een goed doel. Bloomberg meldt dat hij sinds 2006 al voor meer dan 37 miljard dollar aan aandelen heeft geschonken aan goede doelen.

Ook interessant: Roomijs en aandelen: alles wat je moet weten over miljardair Warren Buffet

Elon Musk krijgt weinig salaris

Hoewel Elon Musk nu Warren Buffett is gepasseerd, zou dit zo weer kunnen veranderen. Beide mannen zijn qua rijkdom afhankelijk van de ups en downs op de aandelenmarkten. Buffett keert zichzelf al decennialang 100.000 dollar aan jaarsalaris uit. Elon Musk betaalt zichzelf bij Tesla zelfs helemaal geen salaris uit.

Hij haalde de krantenkoppen aleens met een enorm gecompliceerde betalingsstructuur. In 2018 ging Musk in gesprek met Tesla om zijn salaris in te ruilen voor een beloningspakket in aandelen. Wanneer hij bepaalde doelen haalt, krijgt hij het recht om een bepaalde hoeveelheid (afgeprijsde) aandelen te kopen.

De top drie van rijkste mensen ter wereld bestaat uit Mark Zuckerberg (93 miljard dollar), Bill Gates (116 miljard dollar) en de nummer één Jeff Bezos (189 miljard dollar), voor wie de coronacrisis ook geen windeieren heeft gelegd.

Lees ook: Bizar: dit verdient ‘s werelds rijkste man Jeff Bezos per seconde

WorkJuice deelt dagelijks praktische tips en tricks op het gebied van carrière en geld. Of dat nou gaat om solliciteren, sparen of productiviteit – zodat je elke dag weer 1 procent bent gegroeid ten opzichte van de dag ervoor.

Reageer op artikel:
Elon Musk schiet omhoog op lijst met ’s werelds rijkste mensen
Sluiten