Pim Jansen
Pim Jansen Life 25 okt 2018

Elon Musk bouwt onder dit huis dé oplossing voor het fileprobleem

Over Elon Musk hoeven we je niet veel te vertellen, het meeste zal je ongetwijfeld al eens hebben gehoord. Als de miljardair niet in het nieuws komt met zijn tweets over Tesla, dan heeft hij vaak wel iets te melden over zijn andere bedrijf SpaceX. Dat zijn echter niet de enige twee bedrijven die hij bezit. Hij is ook nog eigenaar van een ander bedrijf: The Boring Company. Je weet wel, het bedrijf dat destijds vuur spuwende geweren verkocht.

Volgens de meest recente plannen bouwt de Boring Company een autolift in de garage van een onopvallend huis in de buurt van Los Angeles. De stalen as is ontworpen om een ​​voertuig neer te laten naar een testtunnel die zich een weg baant onder de stad Hawthorne. En zoals sommige grappenmakers al hebben gezegd, lijkt het erop alsof Elon Musk zijn eigen Batcave aan het bouwen is.

Het ondergrondse netwerk van Elon Musk

Het is duidelijk dat de miljardair niet echt bezig is om een ondergrondse ruimte te creëren om high-tech wapens te verbergen voor de bestrijding van criminaliteit. Volgens de Los Angeles Times is deze nieuwe autolift de laatste van een reeks tests om een ​​netwerk van ondergrondse wegen aan te leggen die Los Angeles van zijn verkeersproblematiek moet verlossen. Dit is misschien wel de meest grillige van Musk’s hobbies, en daarom is het verrassend dat hij de experimenten daadwerkelijk uitvoert. Het is even opmerkelijk dat Musk en de Boring Company deze futuristische infrastructuur zo goed weten te verbergen.

Het proces van het bouwen is tot nu toe redelijk ‘low-profile’ geweest. Het bedrijf heeft een hoop beveiligingsapparatuur geïnstalleerd in afwachting van de constructie en het gebruik van de lift. Ondertussen heeft Musk onlangs aangekondigd dat een elf mijl lange testbaan onder Hawthorne genaamd “the Loop” op 11 december voor het publiek open zal gaan. The Boring Company heeft foto’s vrijgegeven van deze tunnel, maar op de foto’s lijkt het voorlopig nog niet echt op een weg die geschikt zou zijn om er op hoge snelheid over heen te rijden.

Testritten over zes weken

We zullen zien of Musk en de Boring Company echt beginnen met testritten over zes weken. Terwijl de 47-jarige ondernemer een reputatie heeft opgebouwd met het lastigvallen van reddingswerkers en het aantrekken van SEC-onderzoeken, heeft hij historisch gezien al zijn beloften niet opgevolgd. In het verleden heeft Musk gezegd over de boring company: “We hebben geen idee wat we doen.” Wat niet wil zeggen dat hij zal falen! Op zijn minst heeft de Boring Company een aantal zeer coole en futuristisch ogende conceptvideo’s uitgebracht. Het is ook in staat geweest om vanwege de een of andere vage reden veel vlammenwerpers te verkopen. Dat hij in staat is op zijn minst aandacht te krijgen voor zijn projecten, hoe bijzonder dan ook, is in ieder geval zeker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Gizmodo

Reageer op artikel:
Elon Musk bouwt onder dit huis dé oplossing voor het fileprobleem
Sluiten