Redactie
Redactie Life 11 feb 2019

Elon Musk onthult de prijs voor een retourticket naar Mars

Klaar voor een nieuw leven op Mars? Elon Musk, de tech-ondernemer die het komende decennium mensen naar de rode planeet wil sturen, denkt dat de prijs van een retourticket op een dag betaalbaar zal zijn voor de meeste mensen in ontwikkelde economieën.

De SpaceX-CEO maakte via Twitter kenbaar dat hij het vertrouwen heeft dat een retourticket van en naar Mars ooit ‘maar’ een half miljoen zal kosten en zelfs zal zakken naar een ton. De prijzen van deze tickets zijn volgens Musk sterk afhankelijk van de hoeveelheid afnemers. Hoe meer mensen naar Mars gaan, des te goedkoper de prijzen zullen worden.

Elon Musk’ SpaceX werkt hard aan nieuw ruimteschip

De ingenieurs van SpaceX werken ondertussen keihard door aan het ruimteschip ‘The Starship’. Een roestvrijstaal ruimteschip waarmee op comfortabele wijze ongeveer honderd mensen naar Mars (en verder) gebracht kunnen worden.

Het schip wordt aangedreven door vloeibare zuurstof en methaan, wat betekent dat de reizigers een stuwstofinstallatie op Mars kunnen neerzetten waarmee ze nog meer brandstof kunnen maken. Volgens Musk bestaat er een plan om The Startship te kunnen bouwen voor 62 miljoen dollar. Dat is minder dan het prijskaartje dat aan de Falcon 9 hangt, de raket waarmee SpaceX vandaag de dag satellieten de lucht inschiet.

Het wordt nog druk op Mars

Het idee achter die lage prijzen is om zoveel mogelijk mensen naar Mars te brengen. Volgens Musk zijn er namelijk veel mankrachten nodig om op de planeet een kolonie te bouwen. Volgens SpaceX kunnen de eerste mensen in 2024 al die kant op. Deze ruimtereizigers krijgen de taak om primaire systemen op te zetten, zoals energie, mobiliteit en recycling.

Hoewel er al druk getest wordt met de motoren van het ruimteschip, zal een leven op Mars nog wel iets langer op zich laten wachten. Volgens onderzoeker Lewis Dartnell duurt het nog wel 50 tot 100 jaar voordat genoeg mensen naar Mars verhuisd zijn om daar duurzame leefgebieden te bouwen. De eerste toeristische vlucht naar de maan begint inmiddels wel al te naderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Elon Musk onthult de prijs voor een retourticket naar Mars
Sluiten