Jan
Jan Cars 11 mei 2018

Huh? Heeft Elon Musk zojuist heel subtiel de nieuwe Tesla getoond?

Er zijn veel manieren om in het nieuws te zijn en te blijven. Als je echter Elon Musk heet, is daar niet veel voor nodig. In veel gevallen volstaat het om een simpele tweet de wereld in te sturen en zo wereldweide aandacht te genereren. Dat is dus exact de marketingtechniek van de Tesla CEO. Meneer Musk plaatst doodleuk een filmpje en de halve wereld wordt gek.

Een dergelijke video is dus voldoende om de ogen gericht te krijgen op het nieuws van Tesla. De video toont niet veel bijzonders, maar toch valt één ding op: een bijna volledig afgedekte auto. Wat is dit, is dan de vraag die op de lippen ligt van menig autoliefhebber. Een prototype van model Y? Of toch een volledig nieuwe Tesla?

Model Y, Model S of iets helemaal nieuws?

Het gokje van Model Y is logisch, omdat Elon Musk er in de afgelopen dagen meer over heeft gemeld, na te hebben gezegd dat hij verwacht dat de productie over 24 maanden kan beginnen. Maar het lijkt te kort dag om te kunnen spreken over een crossover.

Mooi stukje marketing van Elon Musk

De eerste gedachte zou zijn dat Tesla volledig op de hoogte is van het voordeel dat het haalt uit de berichtgeving in de media. Pure marketing dus. Laat je fans warm lopen voor een nieuw model, wat men niet kan zien en zie de aandacht vast te houden. Voor de nieuwsgierigen onder ons: Het bewuste beeld duikt op na zestien seconden.

Van enig commentaar van Tesla is uiteraard geen sprake. Elon Musk laat de liefhebbers raden en dus houden we het heel voorzichtig op een nieuwe versie van de Model S of een volledig nieuw model. Het zou zomaar kunnen kloppen.

Reageer op artikel:
Huh? Heeft Elon Musk zojuist heel subtiel de nieuwe Tesla getoond?
Sluiten