Elon Musk maakt smartphone overbodig met nieuw apparaat

Hij bouwt elektrische auto’s, wil mensen op Mars zetten, brengt een vlammenwerper op de markt en gaat straks mensen met een belachelijk hoge snelheid door een buis schieten. Elon Musk is een pionier die de toekomst naar het heden brengt. Zijn volgende Neuralink project sluit daar perfect op aan en kan wel eens het einde van de smartphone gaan betekenen.

Tesla en SpaceX kennen de meeste mensen inmiddels wel, maar Elon Musk heeft nog een aantal bedrijven. Eén daarvan is Neuralink. Lange tijd wisten we niet precies wat de Zuid-Afrikaan van plan was, maar daar komt nu verandering in. Tijdens een presentatie in San Francisco kondigde Elon Musk aan wat er gebeurt achter de deuren van Neuralink.

Elon Musk gaat de mensheid beter maken

Ze werken daar aan een apparaat die je hersen direct verbinden met een computer. Het doel is volgens Elon Musk om met deze uitvinding onze hersenen te preserveren en verbeteren. Door middel van een implantaat moet het dus mogelijk gaan worden om met je hersenen een computer aan te sturen. Dit moet ons leven gemakkelijk gaan maken, maar ook een grote angst van veel mensen wegnemen.

Elon Musk is er namelijk zeker van dat deze verbinding tussen mens en computer kan voorkomen dat we straks allemaal het slachtoffer worden van kwaadaardige artificial intelligence. Dankzij Neuralink blijven we in verbinding met computers en hoeven we ons geen zorgen te maken over Terminator-achtige scenario’s.

Je smartphone kan de deur uit

Praktisch gezien zou een uitvinding zoals deze er ook voor kunnen gaan zorgen dat we straks geen smartphone meer nodig hebben. Hoewel Neuralink daar nog niet voor bedoeld is, zou dit apparaat in combinatie met augmented reality de volgende stap kunnen zijn in mobiele technologie.

Daarnaast kan de Neuralink ook een belangrijke rol gaan spelen in de medische industrie. Vooral voor mensen met een beperking of verlamming kan Elon Musk veel betekenen. Zo kan Neuralink zorgen voor herstel van zicht, gehoor en spraak zorgen. Ook mensen met Parkinson zouden in de toekomst kunnen profiteren van deze doorbraak.

Eerste Neuralink test is een succes

Helaas zijn we nu nog niet zo ver, maar volgens Elon Musk schiet het best op met Neuralink. Er is een werkende versie die al in gebruik is. Tijdens zijn presentatie liet hij per ongeluk weten dat het systeem al getest is op een aap. De primaat zou erin geslaagd zijn om door middel van zijn brein een computer te besturen.

Independent

Reageer op artikel:
Elon Musk maakt smartphone overbodig met nieuw apparaat
Sluiten