Held! Elon Musk regelt een mini-duikboot om Thaise jongens uit grot te redden

Afgelopen weekend kwam er eindelijk goed nieuws uit Thailand. Reddingswerkers zijn er namelijk in geslaagd om vier van de jongens die vast zaten in een ondergelopen grot te redden. Dit is sneller dan verwacht, maar helaas nog geen reden tot feest. Er zitten nog namelijk acht jongens en hun trainer vast in de grot. Gelukkig heeft Elon Musk zich aan zijn woord gehouden en schiet te hulp.

Vorige week werd de oprichter van Tesla om hulp gevraagd en natuurlijk gaf hij antwoord. De Zuid-Afrikaanse ondernemer schakelde meteen één van zijn bedrijven in, genaamd The Boring Company. Zij zijn gespecialiseerd in boren en andere grondwerken. Terwijl zijn techneuten op zoek zijn naar een manier om de jongens en hun trainer te bereiken, kwam Elon Musk ook met een ander idee.

Elon Musk komt met een mini-onderzeeër

Opvallend genoeg komt een mogelijk oplossing niet van zijn boorbedrijf, maar van SpaceX. De onderneming van Elon Musk die zich richt op ruimtereizen. De knappe koppen van dat bedrijf hebben namelijk een zuurstoftank van een Falcon raket omgebouwd tot een mini-onderzeeër.

Zoals je hierboven kunt zien, is de onderzeeër niet bepaald ruim, maar dat is in dit geval juist een voordeel. Hierdoor past de buis, die begeleid wordt door twee duikers, door de nauwe doorgangen van het grottenstelsel. Mocht hij toch tegen een rotswand aankomen, dan is dat geen probleem. Deze buizen zijn gemaakt voor ruimtereizen en kunnen dus wel tegen een stootje.

Al meer dan twee weken opgesloten

Met behulp van deze mini-onderzeeër wordt het niet alleen gemakkelijker om de jongens te redden, maar ook een stuk veiliger. Elon Musk heeft inmiddels laten weten dat de reddingsboot onderweg is richting Thailand. Laten we hopen dat deze oplossing gaat helpen, want de slachtoffers zitten inmiddels al ruim twee weken vast in de donkere grot.

Reageer op artikel:
Held! Elon Musk regelt een mini-duikboot om Thaise jongens uit grot te redden
Sluiten