Alrik de Jong
Alrik de Jong Tech 23 jul 2020

Elon Musk wil muziek streamen met Neuralink-chip in brein

Naast SpaceX, Bored Company en Tesla heeft Elon Musk nog een aantal bedrijven, waaronder Neuralink. Daarmee moet je in de toekomst onder meer muziek kunnen streamen via een chip in je brein, al is dat natuurlijk niet het hoofddoel.

Neuralink Corporation is een Amerikaans neurotechnologiebedrijf, opgericht door onder anderen Elon Musk. Het bedrijf maakt brain-computer interfaces (BCI’s). Dat zijn chips die in je hoofd kunt implementeren voor directe communicatie tussen je brein en een computer.

Muziek streamen met een chip in je brein

Het doel van het bedrijf van Elon Musk is om mensen te helpen gelijke tred te houden met kunstmatige intelligentie. Daarnaast kan Neuralink ingezet worden voor medische doeleinden en in de psychologie. Maar genoeg daarover. Want je favoriete albums en singles streamen met een chip in je brein, dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren. Of toch niet?

“Als we Neuralink implementeren, kunnen we dan ook direct muziek streamen via de chip in ons brein?, vroeg Austin Howard aan de CEO op Twitter. “Ja”, was het resolute antwoord van Elon Musk.

Elon Musk zoekt mensen voor Neuralink

De vraag van kwam niet uit het niets. De techmiljardair deed daarvoor een oproep op Twitter. “Als je hardnekkige problemen met telefoons en/of wearables hebt opgelost (sealing, signaalverwerking, inductieladen, power management, enzovoort), overweeg dan om te werken bij Neuralink”, aldus de CEO.

neuralink, elon musk, muziek streamen, chip, brein
(Afbeelding: Neuralink)

Dat Elon Musk aan iets groots werkt met Neuralink, is bekend. Of dat direct te maken heeft met muziek streamen via een chip in je brein is niet aannemelijk. Eerder maakte de miljardair en innovator bekend dat hij op 28 augustus een update geeft over de nieuwe ontwikkeling van het bedrijf.

Maak je borst maar nat, we worden allemaal cyborgs. Volgens Elon Musk zijn we dat zelfs al.

? Check ook: Spotify introduceert Duo: samen geld besparen met nieuw abonnement

Reageer op artikel:
Elon Musk wil muziek streamen met Neuralink-chip in brein
Sluiten