The Mandalorian-acteur kritisch op Elon Musk: ‘We zijn geen sprinkhanen!’

Het is inmiddels meer dan vijftig jaar geleden dat Neil Armstrong voet zette op de maan. Het is dus wel tijd voor een nieuwe primeur in de wereld van het ruimtereizen. Als het aan Elon Musk ligt, is Mars de volgende halte. De Tesla-oprichter wil dat we er met z’n allen gaan wonen, maar dat slaat volgens The Mandalorian-acteur Werner Herzog helemaal nergens op.

Elon Musk heeft grote plannen voor Mars. Met zijn bedrijf SpaceX wil hij zo snel mogelijk richting de rode planeet. Het is de bedoeling dat in 2024 de eerste mens voet zet op Mars. Dat is al behoorlijk ambitieus, maar het wordt nog veel extremer. Een wandeling daar is niet genoeg. Mars moet een kolonie gaan worden. Als het aan Elon Musk ligt is er al in 2050 een stad op Mars met een miljoen inwoners.

The Mandalorian-acteur wil niet wonen op Mars

Voor menig sci-fi liefhebber is dit een droom, maar er is ook behoorlijk wat kritiek op dit plan. Vooral Werner Herzog schuift zijn mening over deze kolonisatie van de ruimte niet onder stoelen of banken. De filmmaker noemt het plan van Elon Musk een enorme fout. En hij kan het weten, want Herzog weet (zover dat mogelijk) hoe het is om op een kale rode planeet te wonen.

De meeste mensen zullen Werner Herzog namelijk niet kennen van zijn vele films, maar van zijn rol in The Mandalorian. De in München geboren filmmaker speelde namelijk in het eerste seizoen van de populaire Disney+ serie. Zijn echte naam werd niet onthuld, maar ging door het leven als The Client. Dit is de hoge Empire pief op Tatooine die bereid was om flink te betalen voor Baby Yoda.

Werner Herzog in The Mandalorian:

The Client zal ongetwijfeld behoorlijk wat planeten bezocht hebben. Dat hoort bij de rol, maar dit is zeker niet de ambitie van Werner Herzog zelf. De acteur ziet het plan om naar Mars te gaan totaal niet zitten. In een interview met Inverse vertelt hij dat mensen geen sprinkhanen zouden moeten zijn. In plaats van nog een planeet kaalplukken, zou de focus moeten liggen op het bewoonbaar houden van de aarde.

De ‘obscene’ plannen van Elon Musk

Elon Musk beweert dat dit niet mogelijk is. Volgens de SpaceX-oprichter heeft de aarde een uiterste houdbaarheidsdatum. Er komt een moment dat de aarde op is, maar dat de mensheid er nog steeds is. Om ons te redden, moeten we volgens Elon Musk dus een keer weg en Mars is voor nu de beste optie. The Mandalorian-acteur Werner Herzog is het daar totaal niet mee eens en noemt het plan obsceen.

Herzog twijfelt er dan ook niet over dat dit plan in duigen gaat vallen. Hij vergelijk de visie van Elon Musk met de opkomst en de ondergang van het communisme en fascisme: “godzijdank zijn deze twee utopieën ten onder gegaan, en hetzelfde gaat gebeuren met de technologische utopieën zoals het koloniseren van Mars.”

Een retourtje kan wel

Werner Herzog heeft, buiten het plan om Mars te koloniseren, overigens niks tegen Elon Musk. De acteur uit The Mandalorian is zelfs onder de indruk van zijn prestaties op het gebied van elektrische auto’s en ruimtereizen. Waarschijnlijk zegt hij dit ook om Elon Musk te vriend te houden. Werner Herzog laat in het interview namelijk weten het best te zien zitten om een keer naar Mars te gaan. Niet om te wonen, maar als wetenschapper.

Lees ook: Tesla-baas heeft de oplossing voor Mars: een atoombom

Reageer op artikel:
The Mandalorian-acteur kritisch op Elon Musk: ‘We zijn geen sprinkhanen!’
Sluiten