Noah Korevaar
Noah Korevaar Life 18 mei 2020

Betrapt: Elon Musk liegt over doorbreken lockdown met gestolen foto

Elon Musk heeft PR-matig nou niet bepaald de beste weken achter de rug. Hij ageerde op Twitter tegen de lockdown in Californië, tegen alle wetenschappelijke inzichten in. En het wordt erger.

En dat terwijl de Tesla CEO ooit een beroemde quote van Mustafa Kemal Atatürk op Twitter slingerde: “If one day, my words are against science, choose science.” Zeer toepasselijk in dit geval, helaas.

Elon Musk viert overwinning

Afgelopen week besloot hij zelfs de lokale fabriek van Tesla gewoon weer te openen. Zijn boodschap op Twitter was duidelijk: “Arresteer me maar!” Lokale wetgevers waren woedend, maar Donald Trump besloot de miljardair te steunen. Een overwinning voor Elon Musk.

Dat besloot de Tesla CEO te vieren met een ijsje, een sundae. Hij deelde een foto van zijn dessert, ogenschijnlijk genomen in een restaurant dat gewoon open is. Terwijl juist tijdens de lockdown alle restaurants in Californië dicht moesten. Een volger vroeg hem in welk restaurant hij was, waarop Musk antwoordde dat het om een restaurant genaamd Buca gaat.

Gestolen foto

Een asociale zet, als je het ons vraagt, maar het wordt nog erger. De sundae die je op de foto ziet is namelijk helemaal niet van Musk. Zijn volgers kwamen er al snel achter dat hij de foto gejat heeft van een foodblogger, die het sfeerbeeld op Instagram zette in februari 2017.

Vervolgens deelde de restaurantketen de foto op al zijn sociale media, ook in 2017. De foto is ook helemaal niet in de bay area genomen, iets wat de Tesla CEO wel claimde in een antwoord op een volger.

Ophef

Sterker nog, de restaurants van de keten zijn gewoon dicht. Was dit een simpele poging van de miljardair om edgy te doen? Om het te doen laten lijken dat hij tegen alle regels in gewoon in een restaurant zat te eten?

Musk heeft op het moment van schrijven nog niet gereageerd op de ophef die is ontstaan. Daarvoor is hij veel te druk met memes delen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Betrapt: Elon Musk liegt over doorbreken lockdown met gestolen foto
Sluiten