Real-life Iron Man: Elon Musk wil de in een grot opgesloten jongens uit Thailand gaan redden

Als je alle feiten op tafel legt, kun je er eigenlijk niet omheen dat er best wat gelijkenissen zijn tussen Elon Musk en Tony Stark. Beiden zijn eigenaar van hun eigen techbedrijf en proberen de wereld een stukje beter te maken met hun vooruitstrevende technologieën. Het enige verschil is dat Tony Stark als Iron Man ook regelmatig mensenlevens redt. Dat hebben we de Tesla baas nog niet zien doen, maar daar gaat verandering in komen.

Elon Musk gaat mogelijk een bijdrage leveren aan de reddingsactie die op dit moment plaatsvindt in Thailand. Daar zit namelijk een groep jonge voetballertjes samen met hun coach vast in een grot. Door de zware regenvallen kunnen ze geen kant meer op. Duikers zijn erin geslaagd om de twaalf jongens en hun coach te vinden, maar ze weer naar buiten krijgen is een lastige opgave.

Elon Musk to the rescue

Op dit moment zijn reddingswerkers druk bezig om het water weg te pompen. Zo kunnen de voetballertjes, die niet kunnen zwemmen, naar boven gehaald worden. Op dit moment is er al 120 miljoen liter water weggepompt, maar het blijft een race tegen de klok. Anderhalve kilometer van de grot is nu vrij, maar er is nog 2,5 kilometer te gaan. Dit moet snel gebeuren, want als het opnieuw begint te regenen kan al het werk maar zo voor niets zijn.

Als de buien opnieuw de kop op steken, kan het maar zo zijn dat de jongens nog maanden vastzitten. Alle hulp is welkom en daarom werd er via Twitter een beroep gedaan op Elon Musk. De oprichter van Tesla reageerde en liet weten dat hij zeker bereid is om te helpen. Eén van zijn bedrijven is Boring Company en hun specialiteit is boren. Hoewel een tunnel naar de jongens boren geen optie is, kan het bedrijf wel op andere manieren helpen.

Elon Musk Tony Stark Iron Man

Volgens Elon Musk beschikt zijn bedrijf over zeer geavanceerde grondradarsystemen en ook met het wegpompen van water hebben ze de nodige ervaring. Hij heeft dan ook aangeboden om krachtige waterpompen en batterijen, om ze aan te drijven, naar Thailand te sturen. Of zoals hij het zelf zegt: “could dropship fully charged Powerpacks and pumps.” Dit hadden ook de woorden van Tony Stark kunnen zijn.

Tony Stark in het echt

Of er ook daadwerkelijk gebruik gemaakt gaat worden van de hulp van Elon Musk is nog onbekend, maar het is mooi dat hij zijn diensten wil aanbieden. Laten we hopen dat het niet nodig is en dat de jongens snel gered kunnen worden.

Reageer op artikel:
Real-life Iron Man: Elon Musk wil de in een grot opgesloten jongens uit Thailand gaan redden
Sluiten