Gordels vast! Elon Musk laat je meerijden in de Hyperloop (video)

In minder dan een half uur van Los Angeles naar San Francisco. Wie een beetje bekend is met de topografie van Amerika weet dat dit zo’n zeshonderd kilometer is. Het klinkt daarom nu nog als een onmogelijk doel, maar de Hyperloop van Elon Musk maakte flinke sprongen. De topsnelheid van 1.200 km/u die nodig is moet nog bereikt worden, maar de eerste tests zijn hoopgevend.

Zo schoten de studenten van de technische Universiteit van München onlangs over een testtrein met bizarre snelheid door een buis. Hij ging in achttien seconden van 0 naar 324 km/u en weer terug naar stilstand. In die tijd legde hij iets meer dan 1,2 kilometer af. Indrukwekkende cijfers, maar voor het grote publiek is dit niet te omvatten. Daarom komen ze met een simpele oplossing om ons te laten ervaren hoe snel dit eigenlijk is.

Ervaar de intensiteit van de Hyperloop

Ze plakten een camera voorop de trein zodat wij mee kunnen meerijden en kunnen zien hoe snel de Hyperloop nu eigenlijk echt is. Elon Musk was zo vriendelijk om deze video te delen via Instagram en ons te laten ervaren hoe intens acceleratie kan zijn.

Hyperloop WARR pod run to 201 mph (324 km/h) in 0.8 mile near vacuum tube

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

Reageer op artikel:
Gordels vast! Elon Musk laat je meerijden in de Hyperloop (video)
Sluiten