Alrik de Jong
Alrik de Jong Wheels 12 mei 2020

Elon Musk hervat illegaal de productie van Tesla: ‘Arresteer mij maar’

Autobouwer Tesla heeft zijn personeel in Californië laten weten dat medewerkers weer aan het werk kunnen. Daarmee Elon Musk in tegen een besluit van de lokale autoriteiten dat Tesla’s grote fabriek in Fremont in verband met de corona-uitbraak nog niet heropgestart mag worden.

Topman Elon Musk benadrukte in een verklaring zelf ook aan de lopende band te gaan staan. “Als er iemand gearresteerd zal worden, dan vraag ik of ze alleen mij oppakken.”

Hoofdkantoor Tesla verplaatsen

Over de opstelling van de lokale overheid was afgelopen dagen al veel te doen. Elon Musk dreigde de fabriek en het eveneens in Californië gelegen hoofdkantoor van Tesla in Palo Alto zelfs te verplaatsen naar andere Amerikaanse staten, als de autoriteiten niet van mening zouden veranderen. De Tesla-baas kondigde ook een rechtszaak aan tegen Alameda County, waar Fremont deel van uitmaakt.

Minister van Financiën Steven Mnuchin mengde zich eveneens in de discussie. Hij vond dat de staat Californië al het nodige moest doen om Tesla te helpen diens enige Amerikaanse autofabriek te heropenen. De gouverneur van Californië heeft op zijn beurt laten weten in gesprek te gaan met Elon Musk. Hij gaat er vanuit dat de fabriek volgende week pas echt opgestart kan worden.

Ondertussen meldden diverse Amerikaanse media dat er al medewerkers bij de fabriek gesignaleerd zijn. Ook leek het er maandag op dat de parkeerplaats van het terrein steeds voller raakte, allemaal tekenen dat de productiefaciliteit al weer in bedrijf zou zijn.

Elon Musk en het coronavirus

Elon Musk houdt er opmerkelijk gedrag op na tijdens de coronacrisis. Eerst noemde hij het virus een ‘dumb’, waarmee hij veel bijval kreeg. Later ging hij overstag en zag hij de noodzaak een Tesla Gigafactory te heropenen om beademingsapparatuur te maken. En vorige week zag hij zijn aandelen kelderen na deze domme tweets.

Check ook: 4 tips om met geld om te gaan tijdens de coronacrisis

Reageer op artikel:
Elon Musk hervat illegaal de productie van Tesla: ‘Arresteer mij maar’
Sluiten