Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 13 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk krijgt eigen HBO-serie dankzij Channing Tatum

Channing Tatum gaat voor HBO een gescripte miniserie over Elon Musk en SpaceX produceren, op basis van een script van de schrijver achter Star Trek Beyond.

Wellicht wordt de nieuwe Game of Thrones een gescripte serie over… Elon Musk. HBO komt namelijk met een miniserie over de Tesla CEO en zijn ruimtevaartbedrijf, SpaceX. Dat meldt de doorgaans zeer goed ingelichte publicatie Variety.

HBO-serie over Elon Musk

Het gaat dus niet om een documentaireserie, maar om een gescripte miniserie. Het project is gebaseerd op Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future, een boek van Ashlee Vance. Middels gesprekken met Musk zelf en honderden bronnen schetste de auteur een zeer intrigerend portret van de miljardair.

Een aanrader om te lezen, maar met een beetje geduld kun je een gedeelte van zijn levensverhaal dus ook op HBO gaan checken.

SpaceX

Een gedeelte ja, want de miniserie focust op SpaceX. De show gaat het verhaal vertellen van hoe Musk zelf een getalenteerd team samenstelde en aan het experimenten sloeg op een afgelegen eiland. Daar bouwden en lanceerden ze de allereerste raket van SpaceX.

Het begin van een nieuw tijdperk, niet alleen voor Musk en SpaceX maar voor de ruimtevaart in het algemeen, met als hoogtepunt de eerste bemande raketlancering van SpaceX in afgelopen mei.

Grote namen

Een perfecte basis voor een dramaserie, en dat is precies wat schrijver en producent Doug Jung gaat doen. Hij schreef onder andere twee afleveringen van Netflix-hit Mindhunter en de Star Trek Beyond. Ook krijgt hij de hulp van niemand minder dan Channing Tatum, die als uitvoerend producent het project op poten zet met zijn productiebedrijf Free Assocation.

Elon Musk is op het moment van schrijven niet bij HBO’s ambitieuze project betrokken. De miniserie is nog in een te vroeg stadium van ontwikkeling om te speculeren over wie de Tesla CEO gaat spelen, maar hopelijk horen we snel meer over de plannen.

Op dit moment is Tatum druk bezig met zijn regiedebuut, Dog. Een film waarvoor hij niet alleen achter de camera staat maar waarin hij tevens de hoofdrol speelt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Variety

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Elon Musk krijgt eigen HBO-serie dankzij Channing Tatum
Sluiten