Elon Musk op z’n best: lees hier het briljante handboek voor Tesla werknemers

Dat Elon Musk wel van een grapje houdt, is inmiddels geen geheim meer. De Tesla oprichter is altijd in voor iets ludieks en komt vooral via Twitter regelmatig grappig uit de hoek. Maar dat is de Elon Musk die de buitenwereld ziet. Binnen Tesla zou hij toch wel wat serieuzer zijn? Nou, blijkbaar niet. Het handboek voor nieuwe Tesla-werknemers is namelijk gelekt en deze is heerlijk direct en hilarisch.

Waar veel grote bedrijven nieuwe werknemers een dik boekwerk meegeven als huiswerk, pakt Tesla het helemaal anders aan. Elon Musk geeft nieuwe leden van de Tesla-familie een vier pagina tellende document. Ze leggen hierin meteen uit dat Tesla geen gewoon bedrijf is. Dingen gaan hier anders en daar hoort ook een ander soort handboek bij. Geen policies en regels, maar gewoon een gewoon een uitleg van hoe dingen werken binnen Tesla. Ze noemen het dan ook: The Anti-Handbook Handbook.

Elon Musk is lekker duidelijk

Dat is op zich al bijzonder te noemen, maar er gaat ook nog een Elon Musk sausje overheen. Of zoals hij zelf zegt: “Dit is niet het zakelijke handboek van je vader. Dit handboek rookt wiet in een Joe Rogan podcast. Deal with it!” Het handboek gaat er gewoon vanuit dat je zelf kunt nadenken. Je weet zelf best wat er wel en niet kan.

Zo niet, dan ben je gewoon een sukkel. Zo duidelijk is het document dan ook wel weer. Zo staat er onder het kopje “No Call, No Show” dat je gewoon op tijd moet komen en als je dit niet doet, dat je dan gewoon een eikel bent. Er is zelfs een alinea ingericht voor wat ze zelf “stupid Stuff” noemen. Hieronder vinden we dingen als het meenemen van drugs of wapens, en het lastigvallen of bedreigen van collega’s.

Tesla’s Anti-handbook Handbook

Het gehele document staat vol met dit soort heerlijke en vooral duidelijke omschrijvingen. Of het juridische even sterk is als een boekwerk vol policies en regels vragen we ons af. Maar een verfrissende manier om je werknemers welkom te heten is het in ieder geval. Het is dan ook zeker de moeite waard om het anti-handboek handboek van Elon Musk hier even in z’n geheel (slechts vier pagina’s) door te lezen.

Scribd

Reageer op artikel:
Elon Musk op z’n best: lees hier het briljante handboek voor Tesla werknemers
Sluiten