Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 18 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

X Æ A-Xii afgekeurd: Elon Musk opnieuw naar de burgerlijke stand

De beste knul is nog geen anderhalve maand oud, maar is nu al toe aan zijn tweede naamswijziging. Elon Musk en Grimes hebben de naam van hun zoon namelijk weer aangepast. Niet omdat ze het zelf willen. Het is namelijk opnieuw de wet in Californië die roet in het eten gooit.

Voordat we de nieuwe naam van Musk jr. onthullen eerst even een kleine recap. Begin mei maakte Tesla baas Elon Musk via Twitter bekend dat hij vader is geworden. Voor hem zijn zevende kind, maar de eerste met zijn nieuwe partner Grimes. Voor de 32-jarige Canadese ster, die eigenlijk Claire Elise Boucher heet, is het haar eerste kind.

Elon Musk en Grimes dwarsgezeten door de wet

Nadat Elon Musk het nieuws deelde op Twitter werd er massaal gevraagd om een foto en naam. De SpaceX oprichter gaf gehoor. Vooral de naam zorgde voor veel verbazing: X Æ A-12. Niet alledaags, maar dat hadden we kunnen verwachten van dit bijzondere duo.

Elon Musk vertelde vervolgens dat deze naam vooral Grimes idee was. Op haar beurt legde de zangeres via Instagram uit wat de naam betekent. Maar toen kwam de Californische wet om de hoek kijken. Niet met beschuit met muisjes, maar met het verzoek om de naam van kleine X Æ A-12 aan te passen.

X Æ A-Xii mag ook niet

Het is namelijk niet toegestaan om cijfers te gebruiken in een naam. De staat is van mening dat de 26 letters in het alfabet wel genoeg zijn om wat leuks van te maken. Elon Musk en Grimes moesten vervolgens terug naar de tekentafel voor een nieuwe naam. Ze gingen voor de meest voor de hand liggende oplossing. De 12 werd vervangen voor Romeinse cijfers: X Æ A-Xii.

Toch kregen Musk en Grimes opnieuw geen goedkeuring voor deze naam. Æ is namelijk ook niet toegestaan. Deze samentrekking van de A en de E wordt vooral gebruikt in het Deens, Faeröers, Fries, IJslands, Noors, Ossetisch en Schots. Maar niet in het Amerikaanse en daarom zet de Californische wet ook daar een dikke streep door.

De bijnaam van Musk jr.

Gelukkig is het alternatief voor Æ heel simpel. Het is een samentrekking van de A en de E, dus AE is wel gewoon toegestaan. Daarom hebben Elon Musk en Grimes X AE A-Xii ingediend. Naar verluid is deze naam wel goedgekeurd. Musk jr. kan nu met een gerust hart gaan slapen, wetend dat hij de meest bijzondere naam van Amerika heeft. Gelukkig hebben zijn ouders ook al een bijnaam verzonnen, maar of die nu zoveel beter is…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
X Æ A-Xii afgekeurd: Elon Musk opnieuw naar de burgerlijke stand
Sluiten