Jan
Jan Wheels 10 nov 2018

‘Elon Musk wil met Tesla een elektrische fiets produceren’

Als je Elon Musk een microfoon in handen geeft, dan weet je een ding zeker: het wordt interessant. Hoe opmerkelijk bepaalde uitspraken ook lijken te zijn, er is altijd een rode draad in te ontdekken: toekomstplannen. Het laatste wapenfeit in de wereld van Musk: elektrische fietsen. Niet echt een vernieuwend idee, maar bij Musk is alles voor verbetering vatbaar.

Interview met Kara Fisher

Na het inmiddels beruchte interview van de Tesla oprichter met Joe Rogan was het nu de eer aan Kara Fisher. Natuurlijk neemt Musk geen blad voor de mond en kwam een heel assortiment aan onderwerpen voorbij, de een nog fascinerender dan de ander. Van reizen naar de planeet Mars tot Artificial Intelligence en discussies op Twitter. Interessant werd het pas toen het onderwerp ‘scooters’ op tafel kwam. Zoals bekend heeft Elon Musk helemaal niks met de gemotoriseerde tweewielers, sterker nog, hij is er door persoonlijke ervaringen helemaal wars van. Is er dan helemaal niks op twee wielen wat Musk kan interesseren? Jawel: elektrische fietsen.

☄️Lees ook: ‘Knallende cijfers Model 3 zetten Tesla eindelijk écht op de kaart’ ☄️

Scooters hebben geen toegevoegde waarde

In de belevenis van de Tesla-topman hebben scooters geen enkele toegevoegde waarde. En dat is goed nieuws. Scooterfabrikanten hoeven dus niet te vrezen voor de lancering van een innovatieve scooter van Tesla. Dat wil niet zeggen dat hij wars is van elektrische fietsen, integendeel. Toen tijdens het interview duidelijk werd dat Elon Musk geen heil zag in het produceren van scooters gaf hij wel aan mogelijkheden te zien voor een Tesla elektrische fiets.

Reageer op artikel:
‘Elon Musk wil met Tesla een elektrische fiets produceren’
Sluiten