Life 30 apr 2018 Jan de Raab

Elon Musk bouwt aan een heuse Cyborg Draak

Elon Musk heeft weer een nieuw verrassing uit de spreekwoordelijke hoge hoed getoverd, de beste man gaat zich nu bezig houden met het bouwen van een ‘cyborg dragon’. Het moet niet veel gekker worden.

Op 25 april viel één tweet direct op; die van Elon Musk, de CEO van Tesla en de man die doodleuk een uitgeklede Tesla wagen de ruimte in stuurde. In slechts ach woorden wist Elon de aandacht op zich gevestigd: “Oh btw I’m building a cyborg dragon”. Dat was voer voor speculaties. Nu zijn we ondertussen al wel het een en ander gewend van Elon Musk, de aankondiging van een cyborg dargon is toch iets van een geheel andere orde dan de aankondiging om een auto de ruimte in te sturen.

Controversiële projecten

Musk gaf geen verdere details vrij, maar het is algemeen bekend dat hij een voorliefde heeft voor bijzondere projecten die op zijn minst gewaagd dan wel controversieel zijn. Zo is hij nog steeds bezig met de ontwikkeling van een efficiënte manier om mensen te vervoeren. Bovendien is hij niet te beroerd om een, op het eerste gezicht goedkope studentengrap om te toveren tot een succesverhaal. Hij was immers degene die vlammenwerpers ging verkopen onder de naam van The Boring Company.

Discussie

De tweet van Elon Musk bracht wel een ware discussie op gang. Zo waren de grappen niet van de lucht en werd er volop gediscusseerd over de noodzaak of een cyborg draak nu wel of geen levende elementen zou moeten bezitten, een cyborg is immers half mens, half robot. Daarnaast vroegen velen zich af of de eerder genoemde vlammenwerper wellicht een rol zou spelen.

Elon Musk cyborg-draak

Dragon 2

De oplettende internetter weet uiteraard dat de term ‘dragon’ geen onbekend begrip is in het leven van Elon Musk. Zo is de naam van het ruimtevaartuig van Space X, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk) Dragon 2. Er wordt al langer gespeculeerd over een mogelijke upgrade van dat ruimtevaartuig, het is niet geheel uitgesloten dat Elon de wereld binnenkort gaat verrassen met meer nieuws op dit gebied. Voorlopig blijft het echter een kwestie van gokken.

Reageer op artikel:
Elon Musk bouwt aan een heuse Cyborg Draak
Sluiten