Pim Jansen
Pim Jansen Life 21 feb 2019

Elon Musk is lyrisch over Bitcoin, maar ziet nog wel één groot minpunt

Als Elon Musk, oprichter en CEO van Tesla en SpaceX, zijn mond open doet, dan luister je automatisch. Als Musk iets zegt, dan staat dat altijd garant voor speculaties. Zijn laatste wapenfeit gaat voor de verandering eens niet over een nieuwe feature voor zijn Tesla wagens of een ludiek plan voor de volgende raketlancering. Het orakel van Tesla heeft het deze keer over Bitcoin. De digitale munt is in zijn optiek ondergewaardeerd en biedt een goed alternatief voor de traditionele munten.

Elon Musk is overtuigd van de potentie van cryptocoins

In een podcast interview met het beleggingsbedrijf ARK Invest op 19 februari stak hij zijn mening over de bitcoin munt niet onder stoelen of banken. Volgens Musk is de hele infrastructuur van de munt ronduit briljant. De man die faam en vermogen verkreeg als bedenker en oprichter van PayPal heeft een rotsvast vertrouwen in de munt: “Het omzeilt valuta controles en zal uiteindelijk het fysieke geld gaan vervangen. Crypto valuta vormen een veel beter geheel om waarden te verhandelen dan papiergeld, zoveel is zeker.”

Bitcoin is niet weggelegd voor Tesla of Space X

Met een dergelijke positieve kijk op de digitale munt zou je verwachten dat Musk dit ook zou kunnen gaan implementeren in zijn eigen ondernemingen. Niets is minder waar. Sterker nog, Musk heeft ervoor gezorgd dat zijn ondernemingen niet betrokken raken bij de ontwikkeling en het gebruik van crypto valuta. Belangrijkste drijfveer om dat niet te doen is het gegeven dat digitale valuta op dit moment nog erg veel energie verbruiken, iets wat haaks staat op de filosofie van Musk.

Energieverbruik

De Tesla CEO gaf aan dat een goede beveiliging essentieel is, maar dat dit ook erg veel energie kost. Voor een bedrijf als Tesla, waarbij duurzaam gebruik van de beschikbare energie een speerpunt is, is het dus nog niet het juiste moment om gebruik te gaan maken van de blockchaintechnologie. “Het is zeer energie-intensief om op dit moment bitcoins te maken,” zei hij. Het is overigens niet de eerste keer dat Musk opmerkingen maakt over cryptocurrency. Vorig jaar wist hij nog de aandacht te trekken via een opmerkelijke tweet over bitcoins:

Elon Musk on Twitter

@vicentes @Grimezsz Wanna buy some Bitcoin? 😉😉

Crypto-oplichters

Elon Musk is ook niet onverdeeld gelukkig als het gaat om zijn populariteit op social media. Zijn afbeelding en naamsbekendheid werd meerdere keren op Twitter gebruikt door oplichters in zogenaamde crypto give-away-aanbiedingen. “Bitcoin en Ethereum oplichters waren zo druk bezig op Twitter dat ik besloot mee te doen. Op een gegeven moment heb ik die tweet geplaatst met de vraag of iemand bitcoins wil kopen.”

Het volledige interview met Elon Musk is hier te beluisteren. Ben je benieuwd naar de nieuwste Tesla feature die vooral interessant is voor dierenvrienden? Klik dan hier.

Coindesk

Reageer op artikel:
Elon Musk is lyrisch over Bitcoin, maar ziet nog wel één groot minpunt
Sluiten