Elon Musk en Grimes onthullen de bijnaam van hun zoon X Æ A-XII

Het is alweer een maand geleden dat Elon Musk bekendmaakte dat hij opnieuw vader is geworden. Sindsdien is Musk jr. al regelmatig in het nieuws geweest. Daar kon hij zelf weinig aan doen, want de aandacht was er vooral vanwege de bijzondere naam die hij van zijn ouders kreeg. Nu komt daar ook nog eens een bijnaam bij.

Even snel een kleine recap: het begon allemaal begin mei toen Elon Musk bekendmaakte dat zijn zoon X Æ A-12 zou gaan heten. Moeder Grimes was grotendeels verantwoordelijk voor deze bijzondere naam. Op Instagram legde ze uit hoe ze tot deze speciale naam was gekomen: “De X staat voor ’de onbekende variabele’, Æ is ’mijn elvenspelling van AI’ en A-12 verwijst naar een vliegtuig dat de ’voorloper is van SR-71 (ons favoriete vliegtuig).”

Grimes onthult de bijnaam van X Æ A-XII

Niet de meest praktische naam, maar Elon Musk en Grimes mogen als ouders nu eenmaal zelf bepalen hoe ze hun kind willen noemen. Alhoewel, dat klopt niet helemaal. De staat Californië heeft daar namelijk ook nog wat over te zeggen. In de Californische wet staat dat je geen cijfers mag gebruiken in een naam. Gelukkig zijn Grimes en Elon Musk niet voor een gat te vangen en ze besloten het getal 12 uit te schrijven in Romeinse cijfers. Zo werd het dus X Æ A-XII.

“X Æ A-XII aan tafel!” bekt nog steeds niet echt lekker, dus een roepnaam of bijnaam kon niet uitblijven. Hoe Elon Musk zijn kleine in het dagelijks leven gaat noemen is nog onduidelijk, maar Grimes verklapte al wel haar bijnaam voor X Æ A-XII. In gesprek met Bloomberg onthulde ze dat ze haar eerste zoon nu vooral ‘Little X’ noemt.

Hoewel Little X nog steeds een alles behalve normale naam is, kunnen we toch wel stellen dat het een verbetering is ten opzichte van X Æ A-XII. Namen verzinnen lijkt niet iets waar Elon Musk en Grimes goed in zijn, maar gelukkig voor Musk jr. hebben zijn ouders wel andere kwaliteiten.

Mooie tijden voor Elon Musk

Zo is moeder een succesvol artiest en doet vader het niet bepaald onaardig als zakenman. Zo schoot hij afgelopen weekend met zijn bedrijf SpaceX twee astronauten de ruimte in en pakte hij bij Tesla een bonus van 775 miljoen (en die kan nog verder oplopen tot 55 miljard). In tegenstelling tot over zijn naam heeft X Æ A-XII dus weinig te klagen over de erfenis.

Reageer op artikel:
Elon Musk en Grimes onthullen de bijnaam van hun zoon X Æ A-XII
Sluiten