Elon Musk biedt zijn excuses aan voor ‘pedo-actie’ op Twitter (en verklaart zijn actie)

Leroy van den Berg 18 jul 2018 Life

Hij is één van de grooste en meest bejubelde ondernemers van dit moment, waardoor de (media)wereld op z’n grondvesten trilde toen Elon Musk een duiker uit het Thaise grotdrama een ‘pedo’ noemde. Gisteravond heeft de Tesla-, Space X- en Boring Company-opperbaas zijn excuses aangeboden én zijn schimmige daad verklaard.

De excuses van Musk verscheen in de vorm van een reactie op een tweet van een andere persoon die Musk verdedigt middels dit uitgebreide artikel. De tweet komt van Adam Chavez, die het artikel gebruikt als motivatie om te beweren dat ‘journalistiek dood is’. Het artikel zet de volledige situatie zo objectief uiteen en laat paniekerig hype-journalistiek achterwegen.

Unsworth vs Musk

De Britse duiker Unsworth had Musk pissig gemaakt door tegen de wereld te verkondigen dat de mini-sub een PR-stunt was en er geen enkele kans bestond dat het ding zou werken. Ook zei hij dat Musk “de onderzeeër kan stoppen waar het pijn doen”. Het verklaart de reactie van de Tesla-baas iets beter, maar het blijft volgens de man zelf een domme actie.

Tesla drie procent in de min op de beurs

Op het moment dat Musk de ‘pedo-tweet’ de wereld in slingerde, daalde het Tesla-aandeel met drie procent. Ook werd hij overladen met kritiek. Pessimisten vermoeden daarom dat zijn excuses puur bedoeld is om zijn ‘zaken’ recht te zetten. Of Musk ook persoonlijk zijn excuses heeft aangeboden aan de duiker is onbekend. Ook is het niet helder of Unsworth de rechtszaak tegen Elon nog wil doorzetten. Laten we hopen beide heren dit kinderachtige gedoe stoppen en verder discussiëren als gents. Hoe je dat doet, lees je in ons artikel: ‘Discussiëren als een gentleman doe je zo’.

Reageer op artikel:
Elon Musk biedt zijn excuses aan voor ‘pedo-actie’ op Twitter (en verklaart zijn actie)
Sluiten