Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Wheels 27 aug 2020

Elon Musk hint naar betaalbare Tesla met goedkoop productieproces

Elon Musk vindt dat de elektrische auto’s van Tesla nog te duur zijn. Een nieuw en goedkoper productieproces moet uitkomst bieden. “Onze missie zal niet slagen als we onze wagens niet betaalbaar maken.”

De CEO van Tesla Motors sprak deze week investeerders en analytici toe tijdens een van zijn vele conferenties. Zonder in details te treden, sprak hij over een betaalbare Tesla die compact is en een hogere kwaliteit heeft.

Betaalbare Tesla dankzij goedkoop productieproces

Volgens AutoVisie gaat Tesla in een fabriek in Berlijn een nieuwe elektrische auto produceren. Daar kan het bedrijf gebruikmaken van een aluminium gietmachine, waarmee het assemblageproces van een autoframe vereenvoudigd wordt.

betaalbare tesla, elon musk
De Duitse ingenieurs van Tesla (Afbeelding: TeslaMotors)

Deze gietmachine wordt op dit moment ook in de Amerikaanse fabriek Fremont gebruikt voor de Tesla Model Y. Elon Musk zegt dat dankzij deze machine het frame niet uit zeventig, maar twee onderdelen bestaat. Daardoor zou het productieproces van een elektrische auto simpeler en goedkoper worden.

Model 3 downgraden

De nieuwprijs van de meest betaalbare Tesla op dit moment is 48.980 euro. Daarvoor koop je een Model 3. Als Elon Musk wil concurreren met Kia (Ioniq, Kona, e-Niro en e-Soul), Volkswagen (ID.3), Peugeot (e-208) en Hyundai, dan zal er nog behoorlijk wat van de prijs af moeten. Deze wagens kosten namelijk allemaal rond de 35.000 euro.

tesla, model 3, betaalbare, goedkoop, productieproces, elon musk
De kale versie van de huidige Model 3 (Afbeelding: TeslaMotors)

Naast een goedkoper productieproces valt er ook wat betreft specificaties nog het nodige te downgraden, waardoor Elon Musk de prijs van een nieuwe Tesla nog meer naar beneden kan schroeven. Wat betreft de actieradius scoort de Model 3 met een kleinere accu nagenoeg hetzelfde als de Europese en Aziatische auto’s. Op het gebied van snelheid loopt Tesla echter ruim voor. Aan het werk, Elon Musk!

🚘 Check ook: Lucid onthult bizarre laadsnelheid en deelt weer eens een tik uit aan de concurrentie

Reageer op artikel:
Elon Musk hint naar betaalbare Tesla met goedkoop productieproces
Sluiten