Jan
Jan Wheels 9 apr 2019

Elon Musk maakt Tesla Autopilot beter geschikt voor Belgische wegen

De gelukkige bezitters van een Tesla kunt reikhalzend uitkijken naar de upgrade van hun Autopilot. Is de upgrade succesvol, dan kunnen ze genieten van de volgende stap op weg naar het autonoom autorijden: het automatisch wisselen van rijbaan. Dat is leuk, maar er staat meer op de planning van Tesla. De Tesla Autopilot zal uiteindelijk kuilen op de weg kunnen vermijden volgens de CEO Elon Musk.

De eerste praktijkervaringen met de upgrade zijn ronduit positief. Het systeem presteert buitengewoon goed, zo ga je autonoom sturend de snelweg op en is de snelheid aanpasbaar aan het verkeer. Ideaal dus, maar het wordt nog beter!

Navigate on Autopilot werkt fantastisch

Eén van de bezitters van een Tesla, Fred Lambert, is zeer verheugd over de prestaties sinds de upgrade: “met een hand op het stuur beheerste de Autopilot het voertuig en reed van punt A naar B bijna zonder enige input van mij. De enige keren dat ik moest ingrijpen was een situatie waarbij ik grote kuilen wilde vermijden. Helaas zijn dergelijke kuilen in de weg eerder regel dan uitzondering in Quebec, vooral in deze tijd van het jaar”.

Via een simpele tweet bracht Lambert Tesla op de hoogte van het probleem:

Fred Lambert on Twitter

I just drove over 150 km on @Tesla Autopilot. The only interventions were related to avoiding potholes. Any progress on that front @elonmusk?

Elon Musk werkt er al aan

Niet veel later reageerde Tesla CEO Elon Musk op de aanmerking van Lambert en kwam met de gehoopte reactie. Tesla zou van plan zijn om Autopilot bij een volgende upgrade in staat stellen kuilen in de weg te vermijden. In Nederland zal dat niet vaak nodig hebben, maar onze zuiderburen zullen hier ongetwijfeld blij van gaan worden.

Elon Musk on Twitter

@kkarthi002 @Tesla Definitely

Nieuwe update komt eraan

De aankondiging komt op het moment nadat Tesla een grote upgrade heeft doorgevoerd voor Navigate on Autopilot. Deze upgrade maakt het mogelijk om bijna autonoom op de snelweg te rijden. Hierdoor kan de wagen zelfstandig besluiten om van rijbaan te wisselen. Samen met de nieuwe functie, heeft Tesla het neurale net bijgewerkt die Autopilot gebruikt bij de nieuwste update, iets wat door Musk als “episch” werd omschreven.

De komende periode zal Tesla meer functies toevoegen aan het systeem waardoor het volledig autonoom rijden een realiteit wordt. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je als bestuurder je ogen dicht kan doen, het blijft altijd nodig om zelf goed op te letten. Alleen op die manier kunnen ongewenste situaties worden voorkomen.

Electrek

Reageer op artikel:
Elon Musk maakt Tesla Autopilot beter geschikt voor Belgische wegen
Sluiten