Damn! Deze snoeiharde elleboogstoot is de bruutste knock-out van het jaar

2018 was weer een mooi jaar voor vechtsport liefhebbers. In de UFC alleen had je al een telraam nodig om de memorabele momenten te tellen. Zo maakten we kennis met onze nieuwe held Derrick Lewis en keerde Conor McGregor eindelijk weer terug in de octagon. Vooral de terugkeer van de Ier en zijn gevecht tegen Khabib gaan we niet snel vergeten. Wat we ook niet snel gaan vergeten is misschien wel de hardste knock-out van het jaar.

Deze onofficiële prijs komt wat ons betreft op naam van Mzwandile Hlongwa. Deze vechtersbaas, die beter bekend staat als Shakebone, is afkomstig uit Zuid-Afrika en knokt in de EFC (extreme fighting championship). Dit is een redelijk grote MMA organisatie uit het thuisland van Hlongwa. Afgelopen weekend vond EFC75 plaats in Kaapstad en daar stond een mooie pot op de fightcard.

Knock-out van het jaar

De redelijk onervaren Mzwandile Hlongwa (3 overwinningen, 1 nederlaag), stond tegenover de nog ongeslagen Torbjorn Madsen. Deze vechtmachine uit Noorwegen had zijn vijf voorgaande MMA wedstrijden allemaal gewonnen. Geen gemakkelijke tegenstander voor Hlongwa zou je denken, maar lang had de Zuid-Afrikaan niet nodig om als winnaar uit de octagon te stappen.

Snoeiharde elleboogstoot

De eerste ronde was nog geen minuut oud en Torbjorn Madsen ging al bewusteloos naar de grond. Dat was te danken aan een weergaloze spinning elbow van Mzwandile Hlongwa. De Zuid-Afrikaan zag een gaatje, draaide weg en legde zijn elleboog recht op de kaak van zijn Noorse tegenstander. De snoeiharde elleboogstoot was zo hard, dat het licht meteen uitging bij Torbjorn Madsen. Check hieronder de keiharde beelden.

Jolassanda on Twitter

OMG ! Mzwandile Hlongwa with spinning back hellbow KO Torbjorn Madsen is out cold (EFC) https://t.co/cvKKgMpaz3

“It’s fun”

De vechter uit Noorwegen ging uiteindelijk op een brancard het stadion uit en pas in de ambulance kwam hij weer een beetje bij. Hij liet vervolgens meteen aan de pers weten dat het goed met hem ging en voegde daar het volgende aan toe: “This can happen, it’s fun. Well done by him.” Wij hebben een iets ander idee bij “fun,” maar het laat wel weer zien dat deze mannen het echt zien als een sport. Wat een bazen en wat een knock-out.

Maxim

Reageer op artikel:
Damn! Deze snoeiharde elleboogstoot is de bruutste knock-out van het jaar
Sluiten