Joris van Velzen
Joris van Velzen Kleding 31 aug 2014

Zo zorg je als man elke dag voor de beste kledingcombinatie

Herken je dat: wanneer je voor de kledingkast staat en je elke keer de zelfde outfit eruit pakt? Dat ene shirt dat zo goed op die broek past, is vaak de makkelijkste en snelste oplossing. Wij van Manners dagen je daarom uit om elke dag de perfecte kledingcombinatie te gaan maken die mogelijk zijn met jouw kledingkast. Hieronder vind je de perfecte kledingcombinaties voor mannen die je altijd goed staan.

Khaki broek combineren met blauw jasje

Een match made in heaven, want deze kledingcombinatie kan niet fout gaan. Het is niet de meest exclusieve match die je kunt maken, maar wat maakt het uit als het je top staat. Een navy blazer met een khaki chino is altijd een topcombinatie. Dit kan je makkelijk wegdragen met een lichtblauw shirt en donkerbruine herenschoenen.

Wil je het eventjes iets makkelijker, dan is een navy trui met of zonder streep natuurlijk ook perfect. Zolang je maar zorgt dat de blauwe kleur de khaki kleur van de broek breekt. Dit is namelijk het effect dat deze combinatie zo goed maakt.

Spijkbroek combineren met een trui

Dat dit een echte mannenoutfit is, moge duidelijk zijn. Een toffe selvage jeans met een knitted vest is dan ook de ultieme kledingcombinatie voor in de herfst. Denim met knit vormt een zeer draagbare outfit die je goed kunt matchen met een paar boots.

Deze match is zeker een herfst-winter item. Het fijne is aan deze match is dat kleuren vrijwel geen rol spelen, zo past vrijwel elk stuk knitwear op je jeans. Zorg wel dat de schoenen de zelfde robuuste uitstraling hebben als de rest van de outfit.

Naast een goed knitted vest, kun je ook andere wollen items dragen, zoals een wollen colbert. Dit geeft een wat meer casual look, dan wanneer je strak in pak verschijnt. Wil jij altijd chique voor de dag komen, dan is deze match zeer goed voor de weekenden.

Zwart combineren met grijze herenkleding

Wij schreven al eerder dat zwarte pakken enkel voor begrafenissen zijn, maar dat wil niet zeggen dat je zwart moet vermijden in je outfit. Om zwart goed onder de aanbracht te brengen, geeft grijs je geweldige mogelijkheden. Dit is misschien wel de beste combinatie voor een avondje uit in formele setting, waarbij je vervolgens kunt uitpakken met een mooie das of juist enkel een t-shirt.

Wil je grijs nog meer afwisselen, dan is donkerblauw een goede vervanger van het zwart. Hier gelden dezelfde regels als hierboven. Probeer donkerblauw en zwart te vermijden, want dit geeft een onverzorgde touch aan je outfit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo zorg je als man elke dag voor de beste kledingcombinatie
Sluiten