Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's 26 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

5 tweedehands elektrische cabrio’s om duurzaam in te cruisen

Hoewel het modellengamma van veel fabrikanten aan het elektrificeren is, blijft de cabrio veelal steken in het tijdperk van de verbrandingsmotor. Toch zijn er al tweedehands elektrische cabrio’s te koop. Wij lichten er vijf uit.

Technisch gezien is een elektrische cabrio misschien zelfs leuker dan een exemplaar met een brandstofmotor. Naast dat het stiller, sneller en soepeler is, draagt het accupakket bij aan het lage zwaartepunt. Ook kan de accu in de bodem zorgen voor de nodige torsiestijfheid.

Vijf tweedehands elektrische cabrio’s:

1. Citroën E-Méhari

Van de lichtgewicht Mehari uit de jaren 60, 70 en 80 maakt Citroën sinds 2016 een elektrische versie. Het model heeft een elektromotor van 68 pk, waarmee de cabrio een topsnelheid van 110 kilometer per uur bereikt.

(Afbeelding: Wheelsage)

De actieradius bedraagt 200 kilometer in het stadsverkeer. Op de buitenwegen haalt de eigenzinnige auto een actieradius van maximaal 100 kilometer. Onze Autovisie-collega Jaco Bijlsma reed op een zonnige dag in 2016 al met de elektrische cabrio.

De elektrische cabriolet werd niet in Nederland geleverd. Wel zijn is er een aantal geïmporteerd. In totaal staan er drie E-Méhari’s in Nederland te koop. Prijzen lopen van net geen 15.000 tot 18.000 euro.

2. Smart ForTwo Electric drive cabriolet

Het is een van de kleinste cabrio’s die je op de markt vindt. De Smart ForTwo is daarmee een ideale stadauto. Met een actieradius van 145 kilometer en een topsnelheid van 125 kilometer per uur biedt de 82 pk sterke elektrische cabrio meer dan voldoende voor in de drukke steden.

(Afbeelding: Wheelsage)

Hoewel de Smart een stuk kleiner is dan de Citroën ligt de prijs iets hoger. Vanaf zo’n 19.000 euro tik je de goedkoopste elektrische ForTwo-cabrio op de kop. Het duurste tweedehandse exemplaar heeft een vraagprijs van 26.888 euro.

3. Fiat 500e Cabrio

Fiat kwam in 2020 op de proppen met de nieuwe 500e en levert naast het model met vast dak ook een cabriolet. De versie met soft-top wordt altijd geleverd met een 118 pk-motor en een 42 kWh accupakket.

Tweedehands Elektrische cabrio
(Afbeelding: Wheelsage)

Hiermee haalt het model een topsnelheid van 150 kilometer per uur en trekt hij in 9 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. De actieradius bedraagt 303 kilometer.

3 betrouwbare en betaalbare cabrio’s onder de 5.000 euro

Omdat het model nog zo nieuw is, zijn de prijzen nog hoog. De goedkoopste tweedehandse 500e cabrio kost net geen 31.000 euro en voor het duurste exemplaar (een voormalige demo-auto) betaal je bijna 39.000 euro.

4. Tesla Roadster

De allereerste auto van Tesla was de Roadster. De achterwielaangedreven elektrische cabrio heeft een actieradius van 393 kilometer en een topsnelheid van 201 kilometer per uur.

Tweedehands Elektrische cabrio
(Afbeelding: Wheelsage)

De Tesla komt met twee verschillende motoren. Een met 251 pk (1.5) en een met 292 pk (2.5 Sport). Het snelste model legt de nul-naar-honderd-sprint in 3,7 seconden af, terwijl het model met 251 pk daar 3,9 seconden over doet.

Op dit moment staat er één Tesla Roadster te koop te koop in Nederland. De vraagprijs is 99.999 euro. Voor dit geld krijg je een 2.5 sport uit 2011 met nog geen 50.000 kilometer op de teller.

5. Elektrische Smart Roadster

Er zijn tot op heden weinig elektrische cabrio’s. Wanneer alle bovenstaande modellen je niet aanspreken, kun je altijd nog je eigen elektrische cabrio bouwen.

Tweedehands Elektrische cabrio
(Afbeelding: Wheelsage)

Zo staat er een Smart Roadster te koop die voorzien is van een elektrische aandrijving. De 0,7 liter benzinemotor is verruild voor een 75 pk elektromotor, waarmee de auto een topsnelheid van 130 kilometer per uur bereikt. Met het 18 kWh accupakket haalt de auto volgens de eigenaar 120 tot 140 kilometer onder zomerse omstandigheden. De accu’s zijn in zo’n twee uren tijd voor 80 procent volgeladen.

Volkswagen teast Tesla Roadster-concurrent en jij kunt stemmen

De eigenaar geeft aan dat de deurvergrendeling van de elektrische cabrio niet goed meer werkt. De Smart Roadster staat er ook om bekend veel elektronische problemen te hebben. De eigenaar vraagt net geen 9 mille voor de unieke auto.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.