Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Wheels 19 jun 2019

YouTube bazin bouwt eigen elektrische Tesla pickup truck van Model 3

Er is een nieuwe Tesla, maar jij kunt ‘m helaas niet aanschaffen. Dan hebben we het over het nieuwe bouwwerk van YouTuber Simone Giertz. Elon Musk hint al jaren naar een elektrische pickup truck, maar een aankondiging laat vooralsnog op zich wachten.

YouTuber bouwt Tesla Pickup Truck

Simone Giertz had geen geduld meer, en ging zelf maar aan de slag. Daarvoor transformeerde ze haar eigen Tesla Model 3 tot een pickup truck. Of, zoals de YouTuber het zelf noemt, een ‘Truckla’.

Ze deelde er een neppe reclame voor op Youtube, evenals een video van een half uur waarin je ziet hoe ze het voor elkaar heeft gekregen. Het gaat hier namelijk niet om een nepstunt: Giertz heeft echt haar auto omgebouwd.

“Het punt is, ik wil echt een elektrische pickup truck. En specifiek een Tesla pickup,” aldus Giertz in de video.”Elon Musk: dit is mijn uitdaging aan jou om ‘s werelds eerste functionele Tesla pickup truck te maken.”

I TURNED MY TESLA INTO A PICKUP TRUCK

WATCH OUR FAKE TESLA TRUCK COMMERCIAL HERE: https://youtu.be/R35gWBtLCYg Thanks to Audible for sponsoring this video! For a free 30-day trial, 1 audiobook and 2 Audible Originals go to http://audible.com/simone or text SIMONE to 500500. GET YOUR OWN TRUCKLA SHIRT: https://teespring.com/stores/simone-giertz-store All Patreon supporters get 20% off merch!

Ze haalde de bovenkant van de achterkant van de Model 3 af. Met de hulp van een aantal ingenieurs en experts op het gebied van auto’s ombouwen kreeg ze het voor elkaar om een raam, een rek op het dak en andere details in de auto te verwerken.

Het resultaat is een elektrische Tesla pickup truck die zo de weg op kan. Toch is er nog genoeg werk aan de winkel. Giertz wijst erop dat de auto nog niet waterdicht is, dat het interieur nog afgemaakt moet worden, een lift-kit geïnstalleerd moet worden en dat de complete auto wel een paint job kan gebruiken.

Waar blijft Elon Musk?

Dat mag de pret echter niet drukken, want het blijft een prestatie van formaat. Wij doen het haar niet na. De neppe reclame die ze geplaatst heeft maakt het project helemaal af, inclusief corny western-muziek en clichés.

TRUCKLA: The world’s first Tesla pickup truck

I got tired of waiting for Tesla to release their pickup truck, so I made my own. And I named it Truckla. WATCH HOW WE BUILT IT: https://youtu.be/jKv_N0IDS2A Awarded Best Fake Truck of 2019 “In a class of its own.

En Elon Musk? Die heeft wel trek in een Tesla pickup. Afgelopen maart hintte hij nog naar een dergelijk project. Sterker nog, in 2017 toonde Tesla al een prototype. Analisten verwachten nog dit jaar een lancering, en ondertussen zit de concurrentie ook niet stil. Schiet op Musk!

Check ook: Apple bood miljarden voor Tesla, dat volgens Elon Musk nu bankroet raakt

Reageer op artikel:
YouTube bazin bouwt eigen elektrische Tesla pickup truck van Model 3
Sluiten