Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 5 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Elektrische racefiets: deze snelle e-bike is betaalbaar en betrouwbaar

Je vraagt je vast wel eens af. Wat moet een mens in hemelsnaam met een elektrische racefiets? Nou, zo’n extra snelle e-bike kan heel goed van pas komen, en dan hebben we het even niet over Femke Van den Driessche, de Belgische belofte die met een elektrische fiets een wielrenwedstrijd probeerde te winnen. Voor de ORBEA Gain D31 hoef je je niet te schamen.

Een elektrische racefiets is niet iets om je voor te schamen

Je kent vast wel een groep vrienden met getraindere benen dan jouw onderstel. Dus kun je heuvelopwaarts en tegen de wind in niet met ze mee en is het onmogelijk om met je vrienden te wielrennen. In zo’n geval komt de elektrische fiets om de hoek kijken. Of beter gezegd: een elektrische racefiets. Die kost wat meer dan een normale e-bike, dus moet je goed onderzoek doen. Hebben we alvast voor je gedaan. De ORBEA Gain D31 is betaalbaar en dat is natuurlijk een relatief begrip. Maar waar je normaal als snel boven de 5.000 euro zit, kost deze elektrische racefiets 2.899 euro.

ORBEA Gain D30, elektrische racefiets, elektrische fiets, e-bike, betaalbaar, betrouwbaar

ORBEA Gain D31, betaalbaar en betrouwbaar

De ORBEA Gain D31 is niet alleen betaalbaar, maar ook betrouwbaar. “Sinds mei 2018 gebruik ik deze Orbea 31. Ik ben zeer tevreden. Ik maakte een toer in Morvan van 7 dagen, met ritten tot 120 kilometer. Geen enkel probleem ondervonden, ik gebruik de motor vooral op heuvels. Nu, mei 2019, heb ik 7.500 kilometer gefietst op de ORBEA Gain D31 en hij is nog in perfecte staat”, schrijft een van de reviewers op Biketester, waar de fiets gemiddeld 4 sterren krijgt.

Duidelijk, over deze elektrische fiets wil je meer weten. Om te beginnen met de krachtige 250 Watt X35 motor van ebikemotion, die in het achterwiel zit bevestigd. Deze is gemaakt om je rit te vergemakkelijken, niet om deze te bepalen. Een actieradius noemen is dan ook lastig. Je kunt in ieder geval met gemak een rit van 120 kilometer maken als je de trapondersteuning vooral heuvelopwaarts gebruikt. In totaal beschik je over 11 versnellingen. De 250 Wh accu zit subtiel verborgen in de onderbuis van de e-bike. De elektrische racefiets weegt 11 kilo en is verkrijgbaar in het zwart, wit en oranje. Meer technische specificaties over deze snelle e-bike vind je hier.

ORBEA Gain D30, elektrische racefiets, elektrische fiets, e-bike, betaalbaar, betrouwbaar

Check ook de elektrische mountainbike van de Decathlon, net als de elektrische racefiets ORBEA Gain D31 betaalbaar en betrouwbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Elektrische racefiets: deze snelle e-bike is betaalbaar en betrouwbaar
Sluiten