Marlon Labrie
Marlon Labrie Auto's & Motoren 5 sep 2019

Porsche Taycan onthuld: eerste elektrische Porsche vs. Tesla Model S

Het zat er al aan te komen, maar gisteren heeft Porsche dan eindelijk zijn eerste elektrische auto onthuld. Na een aantal jaren wachten hebben we eindelijk een beeld van de elektrische Porsche Taycan. Het nieuwe experiment is stijlvol en pijlsnel. Maar wint hij het van de Tesla Model S?

Porsche Taycan, de eerste elektrische Porsche

Gisteren onthulde Porsche dan eindelijk zijn eerste volledig elektrisch aangedreven spotwagen, de Taycand. Hiermee maakt de fabrikant een einde aan alle geruchten van de afgelopen paar jaren. Van namen tot aan concepten en van gelekte beelden tot aan teasers: ze zijn de afgelopen vier jaar allemaal voorbij gekomen. Maar nu kunnen we de sportwagen zelf aanschouwen.

De nieuwe elektrische Porsche Taycan is onthuld
Bron: Christoph Bauer / Porsche

De Porsche Taycan is een elektrisch aangedreven vierdeurs sportwagen en komt op dit moment uit in twee modellen. De Duitse autobouwers trappen af met de Porsche Taycan Turbo en de Taycan Turbo S. Deze elektrische bolides moeten volgens Porsche de gezichten worden van de nieuwe zogenaamde ‘E-performance Line’, dit zijn dan ook de meest krachtigste modellen die Porsche (waarschijnlijk) gaat uitbrengen. Later volgen ook minder krachtige uitvoeringen van de auto die in de volksmond al Tesla-killer wordt genoemd. Tikkie overdreven, als je het ons vraagt. Want hij wint het, qua prestaties, niet van de Tesla Model S.

Eerste elektrische Porsche vs. Tesla Model S

De nieuwe elektrische Porsche is snel. Pijlsnel. De snelste variant, de Porsche Taycan Turbo S, knalt met het volle vermogen van 761 pk binnen de 2,8 seconden naar de 100 kilometer per uur en heeft een topsnelheid van 260 kilometer per uur. Dat is even snel als de snelste Tesla, de Tesla Model S. De Taycan heeft een actieradius van 412 kilometer en laadt snel op.

De nieuwe elektrische Porsche Taycan is onthuld
Bron: Christoph Bauer / Porsche

De Taycan Turbo is iets minder krachtig. Deze jongen beschikt over 680 pk waardoor hij binnen de 3,2 seconden naar de 100 schiet. Dat is eigenlijk het grootste verschil in performance. Hij heeft alleen een grotere actieradius, namelijk 450 kilometer. Maar dat is nog altijd minder dan de Tesla Model S, die een actieradius van 555 kilometer heeft.

De nieuwe elektrische Porsche Taycan is onthuld
Bron: Christoph Bauer / Porsche

Een Porsche Taycan kost je een zak geld

Elektrisch rijden is op dit moment nog niet voor iedereen weggelegd. De normale burger moet nog even geduld hebben. Voor de Turbo S betaal je 191.000 euro en voor de Turbo 157.100 euro. Beide bolides staan vanaf januari 2020 bij de dealers. Meer informatie over de specificaties van de Porsche Taycan vind je hier.

Ben je benieuwd naar de performance van deze bijzondere Porsche? Check dan deze video.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Porsche Taycan onthuld: eerste elektrische Porsche vs. Tesla Model S
Sluiten