Frank Reinbergen
Frank Reinbergen Auto's & Motoren 22 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Elektrische Porsche Taycan spontaan in brand gevlogen

De allereerste volledig elektrische auto van Porsche is zeer recent op de markt gekomen. De bloedsnelle sportauto van de Duitse fabrikant maakt op veel fronten indruk. Helaas zijn er wel mindere kanten. Zo is de actieradius niet om over naar huis te schrijven en blijkt de Taycan  mogelijk ook niet zo brandveilig te zijn.

Elektrische Porsche Taycan afgefikt

In Florida is recent een Porsche Taycan in vlammen opgegaan. Hij stond geparkeerd in de garage en vatte daar vlam. Foto’s tonen aan dat er van de Taycan bijna niks meer over is, zelfs het chassis is deels opgebrand. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. Er wordt op dit moment onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. Of de auto aan de laadpaal stond is nog onduidelijk. Wel weten omstanders te melden dat er meerdere explosies te horen waren. Elektrische auto’s zijn erg lastig te blussen en er wordt door meerdere merken hard aan een oplossing gewerkt. In de video kun je zien wat er van de Porsche over was.

Explosieven als oplossing

Een van die merken die aan de brandveiligheid van elektrische auto’s werkt is Bosch. De oplossing zit volgens Bosch in explosieven. Je plaatst op kritieke punten een elektronische chip. Zodra die gevaar detecteert gaan er op meerdere plekken in de elektrische auto kleine explosies af. Deze zorgen ervoor dat de accu meteen is losgekoppeld van de rest van de auto. Kortsluiting op kabels en een chassis die onder stroom staat worden zo voorkomen.

Porsche is lang niet de eerste die met dit probleem kampt. Andere merken die elektrische auto’s produceren zijn ook al aan de beurt geweest. Opvallend aan deze situatie is dat er van de elektrische Porsche Taycan nog maar heel weinig zijn. De exclusieve sportwagen is pas net op de markt gekomen. Porsche vindt het nog te vroeg om te speculeren maar zijn wel op de hoogte van het incident.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Autovisie

Reageer op artikel:
Elektrische Porsche Taycan spontaan in brand gevlogen
Sluiten