Frank Reinbergen
Frank Reinbergen Auto's & Motoren 13 dec 2019

Elektrische Porsche Taycan kent grote zwakte: de range

Porsche gaat vanaf 2020 haar eerste volledig elektrische auto leveren. Deze Porsche Taycan blinkt uit op het gebied van styling, snelheid en innovatie maar op één specifiek gebied laat het merk toch punten liggen. De actieradius van de Porsche. Deze valt in de praktijk een stuk lager uit dan de cijfers waar Porsche in Europa mee adverteert.

Er zijn meerdere methodes om de range van een elektrisch voertuig te meten. De soepele WLTP-methode, die vaak hogere uitslagen geeft dan in de praktijk haalbaar zijn, en de EPA-methode. Cijfers voor de Porsche Taycan Turbo die door de EPA gemeten zijn vallen een stuk lager uit dan Porsche had ingeschat.

Verschillen tussen de EPA en WLTP-methode

De EPA-methode geeft aan dat de Porsche Taycan slechts een range heeft van 323 kilometer. Een groot verschil met de WLTP-methode die in Europa de toon voert en de Porsche een range van 450 kilometer gaf.

Porsche Taycan Turbo
Bron:Wheelsage/Porlamfer

Met deze uitslag van komt de Porsche Taycan Turbo net onder de Audi E-tron. Deze Audi die met 328 kilometer range uit de EPA meting kwam. Tesla doet het veruit het best als het om range gaat. Zo heeft de 2020 versie van de Model S een ruime 462 kilometer aan actieradius. Opvallend dat zelfs de goedkoopste Tesla, de Model 3, het met een actieradius van ongeveer 350 kilometer beter doet dan de Porsche. De Elektrische Taycan Turbo is beschikbaar vanaf 155.000 euro. Dat is ongeveer 70.000 euro duurder dan de Model S.

Reactie Porsche

De woordvoerder van Porsche in de Verenigde Staten Marcus Kabel geeft aan niet teleurgesteld te zijn. “Het doel was om een echte Porsche te bouwen” en dat is gelukt. Voor Porsche was het zoeken naar de balans tussen prestaties en actieradius en dat is gelukt, aldus Porsche.

Geïnteresseerd in de elektrische Porsche Taycan? Lees dan dit artikel over de Taycan 4S.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bloomberg

Reageer op artikel:
Elektrische Porsche Taycan kent grote zwakte: de range
Sluiten