Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 27 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Bol dropt elektrische mountainbike met design-award voor stuntprijs

Een award winnende elektrische fiets voor een stuntprijs, dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar bij Bol.com kan het gewoon. Deze elektrische mountainbike is een koopje.

Normaal gesproken zijn e-bikes duur en voor een elektrische mountainbike betaal je al snel meer dan 1.500 euro. De SachsenRad R5 is een uitzondering, maar dat zegt niets over het design en de prestaties.

Elektrische mountainbike SachsenRad R5 bij Bol.com

De elektrische mountainbike van Duitse makelijk is een alleskunner. De e-bike oogt robuust met heeft een weldoordacht design. Niet voor niets heeft deze elektrische fiets een Red Dot Award gewonnen. Met het design zit het dus wel goed en dat geldt ook voor de prestaties.

De SachsenRad R5 is voorzien van zeven versnellingen, schijfremmen en een 240 watt motor. De fiets bereikt een maximale snelheid van 25 kilometer per uur. Daarmee is het de ideale vriend voor aangename ritten in de stad of voor het woon-werkverkeer. Maar op een elektrische mountainbike wil je ook ruigere terreinen de baas zijn. Zonder moeite biedt deze e-bike ondersteuning op hellingen tot 15 procent. En dankzij de antilek banden rijd je niet snel lek op grindpaden, in bossen of andere ruige terreinen. Het enige minpuntje is misschien de actieradius van ‘slechts’ 50 kilometer. Maar de power maakt het weer goed. De krachtige 240 Watt motor stelt je in staat om in een tijd van amper 3 seconden te accelereren van 0 naar 20 kilometer per uur. Lekker.

elektrische fiets, elektrische mountainbike, bol.com, e-bike, bol, award
Bron: SachsenRad

Prijs en verkoopinformatie

De ingebouwde Meschan-schijfremmen geven je bij hoge snelheden absolute controle over de fiets, ook tijdens natte omstandigheden. Hogere remprestaties dan je gewend bent, maar met minder inspanning. Ook voor de overige onderdelen van de elektrische fiets is gekozen voor topmerken. Shimano-versnellingen, een ZOOM-verende voorvork, de bekende KENDA-banden en de Avid-schijfrem. De grootste verrassing is echter de prijs. Waar je normaal gesproken minstens 1.000 euro moet neertellen, ben je nu slechts 649 euro lichter. Kijk hier voor meer technische specificaties en verkoopinformatie.

? Check hier de elektrische mountainbike die Aldi verkoopt

* Dit artikel bevat affiliate links

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bol dropt elektrische mountainbike met design-award voor stuntprijs
Sluiten