Jan de Raab
Jan de Raab Bikes 7 jun 2018

Gaat Tesla met een elektrische motor komen? Elon Musk geeft het antwoord

Als het op elektrische auto’s aankomt is Tesla één van de meest toonaangevende merken ter wereld. Je zou zeggen dat motoren een logische volgende stap zouden zijn, maar helaas hebben we slecht nieuws voor iedereen die een elektrische tweewieler wel ziet zitten. Elon Musk ziet het niet zitten.

Afgelopen dinsdag was het zo ver: de aandeelhoudersvergadering van Tesla. Naast de gebruikelijke verhandelingen omtrent de financiële zaken van Tesla werd er ook volop gespeculeerd omtrent de mogelijkheid om zelf elektrische motoren te gaan bouwen.

Het antwoord was dan ook exact in de stijl die we van Elon Musk zijn gewend: kort maar krachtig. Die elektrische Tesla motor gaat er dus niet komen. Niet nu en waarschijnlijk komt ie er ook nooit. De reden: Elon Musk is niet zo gek op motoren. Kleine Elon kreeg ooit bijna een zwaar ongeluk met een motor en houdt zich er daarom verre van.

De elektrische motor van Tesla

De beste momenten om een onverwachte vraag te stellen is door de persoon in kwestie te verrassen. Een compliment werkt het beste om hem dan off guard te pakken. Zo was er een toeschouwer die Elon Musk benaderde door hem te complimenteren met zijn kledingsmaak. Vervolgens werd de vraag gedropt of er plannen bestaan voor de introductie van een elektrische motor.

Huh? Heeft Elon Musk zojuist heel subtiel de nieuwe Tesla getoond?

De charismatische miljardair nam het publiek daarom mee terug naar zijn jeugd en vertelde dat één van zijn hobby’s tijdens zijn jonge jaren het rijden op zogenaamde dirtbikes was. Hij vertelde dat hij tot zijn zeventiende de trotse bezitter van een streetbike. Dat was een interessante hobby tot het noodlot toesloeg en hij bijna geschept werd door een truck. Was hij wel geraakt dan zou de wereld er nu anders uitzien.

Lees ook: heeft Elon Musk zojuist stiekem de nieuwe Tesla onthuld?

Het bijna-ongeluk van Elon Musk

Gelukkig liep het voorval bijzonder goed af en kan hij het nog steeds navertellen. Het gevolg was echter wel dat de prille liefde voor motoren snel bekoeld raakte en hij zijn hobby aan de wilgen zou hangen. Jaren later heeft hij nog steeds een grote aversie jegens motoren en zodoende zal er nooit een motor door Tesla worden geproduceerd.

Ondanks die instelling is het ontwikkelen van een elektrische motor een logische stap. Tesla mag er dan wellicht niet zijn vingers aan willen branden, er zijn genoeg startups en grote merken die bezig zijn met de ontwikkeling van dergelijke motoren.

De toekomst volgens Elon Musk

Het toekomstperspectief zoals Elon Musk dat graag zou willen zien kent meer veilige motoren. De ontwikkeling ervan zou dus een logische stap zijn voor Tesla. Helaas zal het er niet snel van komen. Met de komst van een veilige elektrische motor zou het volledig autonoom rijden een stuk interessanter zijn. Toch zijn er genoeg bedrijven die hele leuke innovatieve elektrische motoren maken.

Reageer op artikel:
Gaat Tesla met een elektrische motor komen? Elon Musk geeft het antwoord
Sluiten