Alrik de Jong
Alrik de Jong Wheels 31 jan 2020

Elektrische Hummer ‘Quiet Revolution’ met 1.000 pk gaat er echt komen

Als er één asociale bak rondrijdt op aarde, dan is het een Hummer. Maar ook het Amerikaanse automerk, onderdeel van General Motors, gaat met de tijd mee. Er komt een elektrische Hummer met 1.000 pk. Quiet Revolution heet het model.

Er zijn mensen die een Hummer zien als ultieme uiting van luxe. Arnold Schwarzenegger, Rico Verhoeven, Paris Hilton, Gordon; ze zijn allemaal fan. Anderen noemen het bakbeest de koning van de wansmaak. In principe behoren wij tot de laatste groep, maar wellicht brengt de elektrische Hummer daar verandering in.

Elektrische Hummer met 1.000 pk: Quiet Revolution

Met een gemiddeld gebruik van ongeveer 1 op 4,5 zijn Hummers op zijn zachtst gezegd niet de meest zuinige en milieuvriendelijke auto’s. Niet meer van deze tijd. Dat snapt de Amerikaanse autobouwer zelf ook. Hummer heeft zijn eerste elektrische auto aangekondigd, Quiet Revolution genaamd. Geen gebrul, wel de looks. Een stille revolutie.

Heel veel details over de elektrische Hummer zijn nog bekend, sommige antwoorden worden gegeven in de 45 seconden durende Super Bowl LIV commercial. Daar wordt alvast onthuld dat de Quiet Revolution in 3 seconden optrekt naar de 60 mijl per uur, wat gelijk staat aan 96,56 kilometer per uur. Ook is bekend dat de elektrische auto een vermogen van 1.000 pk krijgt.

Concurrent van de Tesla Cybertruck

Nu zien we alleen nog de grille, maar op 20 mei 2020 wordt de elektrische Hummer volledig onthuld. Quiet Revolution zal als onverwoestbare bak de concurrentie aangaan met de Tesla Cybertruck. General Motors heeft laten weten dat het model in het najaar van 2021 op de markt komt. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.

General Motors heeft een speciale website opgezet voor de Quiet Revolution. Lees hier meer over de elektrische Hummer met 1.000 pk.

🚘 Check ook: Manners test: Brekr Model B, de Nederlandse Tesla onder de brommers

Reageer op artikel:
Elektrische Hummer ‘Quiet Revolution’ met 1.000 pk gaat er echt komen
Sluiten