Pim Jansen
Pim Jansen Wheels 18 juli 2019

Elektrische fiets Turbo Creo SL is sneller, lichter en houdt het langer vol

De Turbo Creo SL van Specialized is een elektrische fiets om je vingers bij af te likken. De racefiets gaat sneller dan ooit, is licht en houdt het behoorlijk lang vol.

Mocht je denken dat je ondertussen alle mogelijke variaties op het gebied van elektrische fietsen bent tegengekomen, hou je dan even vast. Het kan namelijk altijd nog mooier, harder en gewoon beter. Dat vinden wij niet alleen, ook het Amerikaanse bedrijf Specialized is die mening toegedaan. Geen enkele fiets kon voldoen aan hun verwachtingspatroon en dus besloot men zelf een elektrische fiets te ontwikkelen. Dat betekent dus een nieuwe motor en een nieuwe accu. Het resultaat is de Turbo Creo SL, een fiets waarmee je met twee vingers in de neus, zonder valpartij, de Tour de France kunt winnen.

Turbo Creo SL, een alles overtreffende elektrische fiets

Alles aan de Turbo Creo SL is uitgevoerd in de overtreffende trap. Een actieradius waar je u tegen zegt, een beter functionerend systeem voor de stroomvoorziening en een flink stuk lichter. Die verbeteringen zorgen voor een totaal nieuwe rijervaring die je bij geen enkel andere elektrische fiets krijgt. Als je dan ook weet dat de fiets slechts 12,2 kilo weegt, dan is het duidelijk dat we hier te maken hebben met een bijzonder exemplaar.

Turbo Creo SL, elektrische fiets, e-bike, racefiets

De Turbo Creo SL is voorzien van een motor met een vermogen van 240 watt. De SL 1.1, zoals de motor heet, is extreem stil en verdubbelt je inspanning, waardoor je het idee krijgt dat je meedoet aan de Tour de France. Dan de accu van 320 Wh. Deze voorziet de motor van power en zorgt voor een actieradius van 130 kilometer. Dat is dus zeker niet onaardig, maar mocht je iets meer willen, dan dien je de optionele range extender aan te schaffen. Hiermee vergroot je het bereik tot maar liefst 195 kilometer.

Efficiënter rijden door slimme apps

Natuurlijk is een actieradius van 195 kilometer indrukwekkend, maar uiteraard zegt dat niet alles. Ook andere omstandigheden beïnvloeden de uiteindelijke prestaties. Dat weet Specialized als geen ander en daarvoor hebben ze de Range Calculator ontwikkeld. Zo zie je precies wat een realistische actieradius is op basis van een volle accu. Met behulp van de Mission Control app kun je de levensduur van de batterij bekijken en met de Smart Control functie zie je hoe lang je bezig bent met de geplande fietstocht. De Mission Control app zorgt er vervolgens voor dat de batterij van deze waanzinnige elektrische fiets de beschikbare stroom zo efficiënt mogelijk verdeelt.

De mogelijkheden van de Turbo Creo SL klinken aangenaam, het prijskaartje is dat in ieder geval niet. Met een prijs van 8.499 en 14.000 euro is het een allerminst goedkoop model, zoals deze e-bike van de Aldi. Daar staat tegenover dat de elektrische fiets in alle opzichten uniek is. De prijs dan nog zo’n 369 euro hoger uitpakken als je de range extender erbij neemt.

Vier modellen van Specialized

Net zoals bij veel andere e-bikes is hier ook sprake van meerdere modellen. In totaal heb je de keuze uit drie verschillende elektrische racefietsen:

  • Turbo Creo SL Expert EVO
  • Turbo Creo SL Expert
  • S-Works Turbo Creo SL
  • S-works Turbo Creo SL Founder’s Edition

Turbo Creo SL Expert EVO

evo, Turbo Creo SL, elektrische fiets, e-bike, racefiets

De Turbo Creo SL Expert EVO is een zwaardere versie, deze weegt namelijk 13,3 kilo en is voorzien van grotere banden. Deze banden zorgen voor extra grip en maken dit model juist geschikt voor het rijden op gravel en op wat ruiger terrein. De prijs voor dit model is nog steeds aan de hoge kant, maar wel een stuk betaalbaarder. Je bent al voor 8.499 euro de trotse eigenaar van dit model.

Turbo Creo SL Expert

Turbo Creo SL, elektrische fiets, e-bike, racefiets

De Turbo Creo SL Expert heeft hetzelfde prijskaartje als de Turbo Creo SL Expert EVO. Deze fiets is iets lichter en weegt 13,1 kilo. Deze elektrische fiets is voorzien van een carbon frame en Future Shock 2.0 schokdempers.

S-Works Turbo Creo SL

Turbo Creo SL, elektrische fiets, e-bike, racefiets

Dit is de fiets die in dit artikel is beschreven. Kost je 12.499 euro.

S-works Turbo Creo SL Founder’s Edition

founder, Turbo Creo SL, elektrische fiets, e-bike, racefiets

Specialized heeft naast de twee eerder genoemde modellen nog een elektrische fiets voor de echte liefhebber: de S-works Turbo Creo SL Founder’s Edition. Voor deze e-bike mag je het mooie bedrag van 14.000 euro neertellen. Voor dat bedrag krijg je overigens de range extender er gratis bij. Met 11,9 kilo is dit het lichtste model en het is een echte collector’s item. De elektrische fiets is voorzien van gouden accenten en de grafische elementen zorgen ervoor dat je opvalt. Mocht je het ervoor over hebben, wees er dan snel bij. Van dit model worden er maar 250 exemplaren geproduceerd.

want

Reageer op artikel:
Elektrische fiets Turbo Creo SL is sneller, lichter en houdt het langer vol
Sluiten