Pim Jansen
Pim Jansen Wheels 12 augustus 2019

Elektrische fiets van Swagtron: van elektrisch skateboard tot e-bike

Swagtron maakte tot voor kort louter elektrische skateboards en steps, maar het bedrijf is het assortiment aan het verbreden. Naast de gangbare producten heeft het merk nu ook een elektrische fiets op de markt gebracht. De eerste e-bike van Swagtron is vooral gericht op het stadsverkeer en is een lust voor het oog.

Elektrische fiets van Swagtron

Ben je een echte online shopper, dan zul je wellicht al eens eerder van Swagtron hebben gehoord. Het merk duikt regelmatig op in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Amazon. Via die website worden vooral skateboards en steps verkocht, maar daar komt binnenkort dus een elektrische fiets bij. Het idee van een e-bike van Swagtron is niet helemaal nieuw, eerder verkocht het merk ook al opvouwbare e-bikes. Doe ons toch maar deze eerste volwaardige elektrische fiets, met een lekker design en prima prijs.

THE MESSENGER feat. SWAGTRON EB12 Electric City Bike

A “real-feel” road eBike with real power. Conquering city commutes has never been easier. Check it out here: http://bit.ly/2OFpTrz 700C x 25mm CYCLING TIRES 25mm tires on 700c wheels provide effortless cruising and a smooth ride. PRECISE 7-SPEED SHIMANO GEARS Find the right gear with quick-change Shimano shifting perfect for the ups, downs and everything in-between.

De EB12, zoals de elektrische fiets heet, is een modern vormgegeven elektrische fiets. De e-bike lijkt in eerste instantie op een gewone fiets, totdat je wat beter naar de pakjesdrager kijkt. Daar tref je een subtiele accu. Voor de een zal dat even wennen zijn dat die niet in het frame is weggewerkt, maar het is eenvoudig om de accu te verwijderen als je deze moet opladen.

Een e-bike onder de 1.000 euro

De EB12 heeft de beschikking over een 270Wh batterij, goed voor een actieradius van zo’n 45 kilometer. Dat klinkt wellicht beperkt, maar dat is ruim voldoende voor het stadsverkeer. Wat opvalt aan deze elektrische fiets van Swagtron is dat de trapondersteuning niet alleen via de trappers te gebruiken is, maar ook via het stuur. Je kunt via het handvat de motor aansturen waarmee je een snelheid kunt behalen van 25 kilometer per uur. De e-bike zelf weegt nog geen 18 kilo en heeft een interessant prijskaartje van omgerekend 890 euro.

swagtron, eb12, e-bike, skateboard, elektrische fiets (1)

? Check ook: Aldi komt met e-mountainbike voor een stuntprijs

Reageer op artikel:
Elektrische fiets van Swagtron: van elektrisch skateboard tot e-bike
Sluiten