Pim Jansen
Pim Jansen Wheels 08/04/2019

Dit is de ultieme elektrische fiets voor sportieve mannen met stijl

Zit je regelmatig op de fiets? dan ga je natuurlijk niet voor een gewone tweewieler, maar zit je veel liever op een elektrische fiets. Logisch, waarom zou je eigenlijk je helemaal wezenloos trappen, als je kan profiteren van de trapondersteuning? Daarnaast is de e-bike het meest ideale vervoersmiddel in het stadsverkeer. Stel je echter prijs om dat ook nog eens in stijl te doen, dan kom je al snel uit bij de Vantage RXe van Schwinn.

De elektrische fiets voor de echte snelle jongen

De Schwinn RXe Vantage elektrische fiets is gebouwd voor de snelle jongen. Een aerodynamisch frame laat je net iets sneller door de stad fietsen dan de gemiddelde e-bike. Het maakt gebruik van de ‘Smooth Ride Technology’ waarmee je comfortabel de weg op gaat en is uitgerust met een SRAM Apex 11-versnellingensysteem. Je hebt alles dus helemaal zelf in de hand.

Dat deze elektrische fiets ook echt snel is, zal je niet verbazen. Hoofdverantwoordelijke hiervoor is de Bosch Performance Line Speed ​​350-watt motor. Deze zorgt voor een topsnelheid van maar liefst 45 kilometer per uur. De oplettende lezer weet dus dat we het dan ook niet over een normale elektrische fiets hebben, maar over een speed pedelec.

Ruim 95 kilometer ultiem genot op twee wielen

Wanneer de batterij volledig is opgeladen, beschik je over een actie radius van dik 95 kilometer. Inderdaad een flinke afstand voor dit type. De fiets is uitgerust met Tektro Spyre C mechanische schijfremmen. Deze zijn voorzien van 160 mm rotoren voor veel stopkracht. Je staat dus stil voor je het goed en wel in de gaten hebt.

Het prijskaartje

Is dit allemaal net even iets teveel van het goede, dan heeft Schwinn ook een uitgeklede versie. De FXe is een uitgeklede versie van de grotere RXe en laat je met maximaal 32 kilometer per uur de stad verkennen. Het verschil is exact 500 dollar. De FXe is te koop vanaf 3.500 dollar, voor de RXe betaal je dus 4.000 dollar.

Zoek je een praktische en kwalitatief hoogwaardige elektrische fiets van eigen bodem? Klik dan hier voor de ‘beste koop’ van 2018

Hiconsumption

Reageer op artikel:
Dit is de ultieme elektrische fiets voor sportieve mannen met stijl
Sluiten