Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 1 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Met deze elektrische fiets kom je stijlvol en snel aan op je bestemming

elektrische fietsen hebben allang geen suf imago meer, zolang je maar de juiste koopt. Neem bijvoorbeeld de Riese & Müller Charger Touring High Speed. Een stijlvolle e-bike met behoorlijk wat pit. Niet zo’n oubollig ding die maximaal 25 km/u gaat, maar een stijlvolle en snelle elektrische fiets.

De Charger Touring High Speed van Riese & Müller is behalve een waar racemonster, ook een fiets om gewoon lekker van te genieten. De Bosch performance Speed motor zorgt ervoor dat je stijlvol en op snelheid je bestemming bereikt. Dankzij de efficiënte Shimano Deore XT 11-speed versnelling zorgt ervoor dat je in elke situatie de baas bent. Dat de rijervaring optimaal is spreekt voor zich.

Riese & Müller Charger Touring High Speed

Als je nog nooit op hoge snelheid door het stadscentrum bent gereden kan een eerste rit op de Riese & Müller Charger Touring High Speed een bijzondere ervaring zijn. Met een snelheid van 45 kilometer per uur is het dan ook geen overbodige luxe om te beschikken over degelijke remmen. Daar is dan ook aan gedacht. De fiets beschikt over hydraulische Shimano Deore XT schijfremmen zodat je snel en veilig stil staat op het moment dat het ook echt moet.

Elektrische fiets versus speed pedelec

Natuurlijk zijn er voldoende elektrische fietsen die niet vies zijn van een beetje snelheid. In dat geval spreken van dan ook niet meer van een elektrische fiets, maar van een speed pedelec. Dat heeft alles te maken met de wettelijke vereisten. Met een speed pedelec kom je dus ook niet zomaar weg, je hebt in ieder geval een valhelm nodig en een kentekenbewijs.

Strikt genomen is de speed pedelec ook geen elektrische fiets, maar een bromfiets. De gewone regels die voor de brommer gelden, zijn dus ook van toepassing op de speed pedelec. Je hebt er dus ook een bromfiets certificaat voor nodig.

Voor 3.600 euro ben je helemaal klaar

Dat een fiets als de Charging Touring High Speed geen budget optie is, zal duidelijk zijn. Voor een bedrag van 3.499 euro ben je de trotse bezitter van een meer dan unieke elektrische fiets. Omdat je voor de speed pedelec een kenteken nodig hebt, komt daar nog 100 euro bij. Voor 3.600 euro is de fiets dus helemaal compleet en kun je veilig en op snelheid wegrijden.

Nog niet snel genoeg? Check dan dit off-road racemonster.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Want

Reageer op artikel:
Met deze elektrische fiets kom je stijlvol en snel aan op je bestemming
Sluiten