Pim Jansen
Pim Jansen Wheels 17/04/2019

Knal met 75 km/u over zelfs het ruigste terrein met deze hele dikke elektrische fiets

Kijk, daar zaten we op te wachten: een elektrische fiets voor de meest ruige terreinen, die ook nog eens zoveel power in zich heeft dat je de vraag stelt waarom niemand er eerder aan heeft gedacht. Ooit gedacht dan je op je fiets met 75 kilometer per uur over het asfalt kan scheuren? Met de Spitzing Evolution is dat kinderspel. Vergeet dus even de stadsfiets, dit is de e-bike voor echte mannen.

Geen elektrische fiets voor beginners

De Spitzing Evolution is geen elektrische fiets voor beginnelingen. Door het chassis van de Pitzing (met een veerweg van maar liefst 160 mm) en de 650+ banden van de Spitzing Plus te combineren, ontstaat een elektrische fiets die zijn weerga niet kent. Het 25 procent lichtere frame en de verbeterde aerodynamica geven een ongewoon superieure fietservaring.

Neem daarbij de batterij met een maximaal vermogen van 1050Wh in ogenschouw en je begrijpt dat deze elektrische fiets de natte droom van elke mannelijke enthousiasteling is. De afwezigheid van elke limiet zorgt ervoor dat je maar met moeite de fiets kunt laten staan.

Met 75 kilometer per uur over het ruigste terrein scheuren

De ondersteuning (tot 75 kilometer per uur) en de brede banden zorgen ervoor dat elk terrein begaanbaar is. De vering zorgt ervoor dat je houding zich automatisch aanpast aan het terrein. Kortom, onder alle omstandigheden ben je de baas. Het is een fiets voor kenners, liefhebbers van snelheid en moedige mannen die geen uitdaging uit de weg gaan.

Door het gebruik van hoogwaardige componenten zoals DT-Swiss wielen, Magura MT5e-remmen en high-speed sensortechnologie is deze elektrische fiets niet te vergelijken met andere e-bikes op de markt. De koppelsensor regelt het motorvermogen op basis van de pedaalkracht en de geselecteerde rijmodus geeft je alle controle over de fiets.

Drie verschillende configuraties

De Spitzing Evolution is verkrijgbaar in drie verschillende configuraties. Voor de wat minder dappere liefhebber is er een light versie met een vermogen van 250 Watt. Deze is goed voor een maximale snelheid van 25 kilometer per uur. Daarnaast is er een meer ‘normale’ versie met een 500 Watt motor, goed voor een snelheid van 45 kilometer per uur. De echte ervaring krijg je echter pas bij de uitvoering met een 920 Watt motor en een maximumsnelheid van 75 kilometer per uur. De Spitzing Evolution is verkrijgbaar vanaf 8.299 euro.

Ben je wel op zoek naar snelheid, maar dan in een wat minder ruig en wat meer stijlvol jasje? Dan past deze e-bike waarschijnlijk beter bij je.

Beter Bike

Reageer op artikel:
Knal met 75 km/u over zelfs het ruigste terrein met deze hele dikke elektrische fiets
Sluiten