Kyara Spierings
Kyara Spierings Elektrische fiets 22 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Motorfabrikant bouwt elektrische fiets en dit is het geslaagde resultaat

Elektrische fietsen worden steeds populairder, en dat is ook de motorindustrie niet ontgaan. Zo besloot CSC Motorcycles om een elektrische fiets te maken. Het resultaat is de FT750: een e-bike voor motorliefhebbers.

Met een prijs die dichterbij een tweedehands auto komt dan bij de fiets die in je schuur staat, en met een snelheid die eerder gelijk is aan die van een scooter is deze e-bike zeker geen grap. CSC’s Steve Seinder ergerde zich aan de verminderde kwaliteit van budget e-bikes en besloot er zelf maar een te maken.

Elektrische fiets met power

Naast de elektrische motor die ze al aanbieden heeft het bedrijf nu ook elektrische fietsen aan het assortiment toegevoegd. De FT750 heeft een mid-range prijs, maar wél specificaties die overeenkomen met die van duurdere e-bikes. Dat maakt hem zo interessant.

CSC Motorcycles elektrische fiets

CSC heef twee varianten ontwikkeld: een met 26-inch en een met 20-inch wielen. In het aluminium frame zit de 48-\v/13\6Ah batterij verwerkt. Als deze vol is kan de elektrische fiets zo’n 40 tot 65 kilometer afleggen, afhankelijk van hoe veel pedal assists wordt gebruikt.

E-bike voor ieder terrein

De e-bike heeft een sportieve look en een goede vering met maar liefst acht levels en is daardoor bruikbaar voor zowel de stad als het buitengebied. Met de Kenda Juggernaut banden kun je met deze elektrische fiets zelfs off-road gaan.

In het stuur van de e-bike zit het display verwerkt, waarop je alles kan aflezen over je trip, snelheid en batterijniveau. Een extra USB-port in de LED-voorlamp maakt het mogelijk om je telefoon gemakkelijk op te laden.

Niet goedkoop

Ondanks het aluminium frame is het geen lichtgewicht fiets: de e-bike weegt zo’n 25 kilo. Ook het prijskaartje is best pittig. Omgerekend kost deze elektrische fiets je namelijk €1.535,- en daar kom ook nog verzendkosten bovenop, want je moet hem vanaf Amerika laten komen.

Is deze elektrische fiets je net even te duur of te ruig? Dan past deze stijlvolle en betaalbare e-bike waarschijnlijk beter bij je.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Motorfabrikant bouwt elektrische fiets en dit is het geslaagde resultaat
Sluiten