Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 6 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Elektrische fiets met karakter: Riese & Müller Charger Touring High Speed

Het nadeel van een elektrische fiets is volgens sommigen de snelheid. Zo zou de trapondersteuning slechts functioneel zijn tot een bepaalde snelheid, vaak 25 kilometer per uur. Wil je harder fietsen, dan moet je het zelf doen. Dat probleem wordt vakkundig opgelost door de Riese & Müller Charger Touring High Speed. Je haalt eenvoudig een snelheid van 45 kilometer per uur.

Elektrische fiets voor snelheidsduivels

De Riese & Müller Charger Touring High Speed is de elektrische fiets voor degenen die meer uit hun fiets willen halen. Zo rij je stijlvol op topsnelheid naar je bestemming. Verantwoordelijk voor dat aangename tempo is de Bosch Performance Speed motor. De efficiënte Shimano Deore XT 11-speed kettingversnelling zorgt voor een optimale controle over de snelheid. Ideaal voor in de stad en aangenaam voor een vlotte rit door de natuur. Het sportieve karakter maakt op die manier elke rit tot een unieke ervaring.

Elektrische fiets

Remmen met 45 kilometer per uur

Bij dergelijke hoge snelheden is het veiligheidsaspect natuurlijk wel zo belangrijk. Haal je die 45 kilometer per uur, dan moet je ook kunnen vertrouwen op goede remmen. Daar is dus goed over nagedacht en de fiets is dan ook uitgerust met eerste klas schijfremmen. De hydraulische Shimano Deore XT schijfremmen zorgen ervoor dat je veilig tot stilstand komt bij dergelijke hoge snelheden.

Kenteken is verplicht

Een dergelijke elektrische fiets bevindt zich uiteraard in de hogere prijsklasse. Voor 3.499 euro is deze e-bike helemaal van jou. Een kenteken is wel verplicht voor dit type elektrische fiets, maar dat kan eenvoudig geregeld worden via The Cool Biking Company. Het kenteken kost dan slechts 100 euro en dan ga je dus veilig en compleet op weg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Cool Biking Company

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Elektrische fiets met karakter: Riese & Müller Charger Touring High Speed
Sluiten