Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 26 aug 2019

Elektrische fiets Harley-Davidson roept om eerste e-bike club

Ja hoor, je leest het goed en bent niet bevangen door de hitte: Harley-Davidson komt met een elektrische fiets. De eerste prototypes zijn een feit. Nu is het alleen nog wachten op de eerste e-bike club als, we noemen maar wat, E-Surrender of Satudactieradius.

Dat Harley-Davidson met een elektrische fiets op de proppen komt is al even bekend. Vorig jaar toonde het bedrijf enkele concepten, maar van een echt model was nog geen sprake. Tijdens de Annual Dealer’s Meeting 2019 kwam er meer duidelijkheid en toonde het legendarische bedrijf maar liefst drie prototypes van hun elektrische fiets.

Elektrische fiets van Harley Davidson

Als je één ding mag verwachten van een elektrische fiets van Harley-Davidson, dan is het een stoer uiterlijk dat doet denken aan de motoren. Om eerlijk te zijn herkennen we het merk niet direct, maar de e-bikes zijn wel cool. Wel herkenbaar is de zichtbaarheid van de middenmotor.

elektrische fiets, harley-davidson, e-bike
Bron: Harley Davidson (Afbeelding: Harley Davidson)

Opvallend genoeg heeft Harley-Davidson bij de prototypes van de elektrische fiets gekozen voor slechts één remhendel. Dat is misschien wat ongebruikelijk voor een e-bike, maar voor een motorfiets is het niet zo heel bijzonder. Zal een knipoog zijn naar de roots van het merk. Er ontbreken nog officiële specificaties, maar er wordt vermoed dat er is gekozen voor een gelinkt hydraulisch remsysteem. Met een dergelijke constructie kun je beide remmen bedienen met een hendel. Een vergelijkbare constructie zien we bij deze driewieler.

Wat de exacte specificaties van de elektrische fiets van Harley-Davidson zijn, blijft nog even een verrassing. Op dit moment staat vooral het design centraal. Fans en aspirant leden van de eerste e-bike club zullen dus nog even moeten wachten. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om een proefrit te maken. Lees hier meer over de onthulling van de e-bike.

Elektrische motorfiets

Naast een elektrische fiets komt Harley-Davidson ook met een elektrische motorfiets en die plannen zijn al veel verder gevorderd. De e-motorfiets heet Livewire en is straks te koop voor omgerekend 27.000 euro. Lees hier meer.

? Check ook: Dit is de next level e-bike van het Belgische cowboy

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Elektrische fiets Harley-Davidson roept om eerste e-bike club
Sluiten