Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Wheels 3 juni 2019

Deze elektrische fiets komt het best uit de ANWB-test 2019

De elektrische fiets wordt zo uitvoerig getest, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar als we één e-bike test vertrouwen, dan is het die van de ANWB. Het best uit de ANWB e-bike test 2019 kwam de Gazelle Grenoble C7+ HMB.

Elektrische fiets Gazelle Grenoble C7+ HMB superieur/h2>
And the winner is… De Gazelle Grenoble C7+ HMB. Deze elektrische fiets, verkrijgbaar in zowel een heren- als damesmodel, scoort op alle fronten hoog en krijgt zelfs een 10 op de stabiliteitsproef. De Gazelle Grenoble C7+ HMB weegt 22,6 kilogram en is verkrijgbaar met drie verschillende accu’s; zilver (300 Wh, actieradius tot 84 kilometer), goud (400 Wh, actieradius tot 114 kilometer) en platinum (500 Wh, actieradius tot 143 kilometer).

Verder blinkt de elektrische fiets volgens de ANWB uit in comfort, gebruiksgemak/display en constructie/onderdelen. Het frame is van aluminum en de robuuste middenmotor van Bosch zit laaggeplaatst, waardoor de e-bike een uitstekende wendbaarheid en wegligging heeft. De motor van de elektrische fiets heeft een koppel van 50 Nm en je beschikt over vier verschillende niveaus aan trapondersteuning. De basisversie van de Gazelle Grenoble C7+ HMB kost 2.699 euro en je kunt de e-bike ook leasen vanaf een bedrag van 63 euro per maand. Lees hier meer technische specificaties.

De complete ANWB e-bike test 2019

De Gazelle Grenoble C7+ HMB mag dan de beste elektrische fiets zijn in de ANWB e-bike test 2019, er bestaat ook nog iets als prijs-kwaliteitverhouding. Op dat gebied wint de B’Twin Elops E920. Lees hier de complete ANWB e-bike test 2019.

anwb, e-bike test 2019, elektrische fiets, Gazelle Grenoble C7+ HMB

De goedkoopste elektrische fietsen

Niet in de ANWB e-bike test 2019 meegenomen zijn de elektrische fietsen die écht in het lage prijssegment zitten. Check de goedkope elektrische fiets van zowel het Kruidvat, Lidl als Aldi om de drie goedkoopste e-bikes van dit moment met elkaar te vergelijken.

Reageer op artikel:
Deze elektrische fiets komt het best uit de ANWB-test 2019
Sluiten