Pim Jansen
Pim Jansen Wheels 14 jun 2019

Elektrische fiets ‘Ebike Das Original’ in 2019 wéér als best getest

Mocht je geen tijd hebben om je nieuwe elektrische fiets te testen, weet dan dat honderd mensen voor de e-bike test 2019 van de Telegraaf en Consumentenbond dat al voor je gedaan hebben. De COMFORT 004 Dutch van Ebike Das Original heeft voor het tweede jaar op rij gewonnen.

Nederland fietsland

Dat de elektrische fiets steeds meer aan populariteit wint, zal niemand zijn ontgaan. De ontwikkelingen van de laatste jaren hebben ervoor gezorgd dat de e-bike een ruime doelgroep aanspreekt. De e-bike is niet langer alleen het favoriete vervoersmiddel van bejaard Nederland, ook de jonge generatie heeft de elektrische fiets volledig omarmd. Dus komen er steeds meer elektrische fietsen op de markt en wordt het lastig om de beste te vinden. Wat doe je dan? Juist, dan ga je gewoon honderd verschillende modellen testen. Iets wat dus al voor jou is gedaan. De populairste elektrische fietsen hebben beschikking over een middenmoter voor de optimale balans en een naafversnelling in verband met de kwaliteit van de versnellingen. Komen we uit bij de winnaar.

elektrische fiets, best getest, 2019, Ebike Das Original, comfort 004 dutch

Beste elektrische fiets van dit moment: Ebike Das Original Comfort

De Ebike Das Original Comfort 004 Dutch is van de absolute winnaar. Zowel qua prijs-kwaliteitverhouding als rijcomfort staat deze e-bike aan de top. De elektrische fiets kost 3.399 euro. Dat lijkt veel, maar een beter koop is er niet volgens de honderd professionele testers. Hieronder hun bevindingen

  • Accu

Actieradius van elektrische fiets op het zware testparcours goed: 57 km = 11,4 km/100 Wh. Accu fraai weggewerkt in onderbuis frame. Uitnemen lastig. Na omdraaien sleutel valt de accu klein stukje naar beneden. Dan moet je klein knopje boven accu vinden en indrukken en dan komt deze los. Terugplaatsen ook wat lastig. Laadsnelheid lader: 160 watt (=snel).

  • Display

Intuvia display van Bosch. Fraai, uitgebreid, makkelijk afneembaar en goed afleesbaar. Display in het midden van het stuur, bediening links bij het handvat. Prettige knopjes met klikjes. Ondersteuning Elektrische Fiets is voorzien van de Active Line plus middenmotor van Bosch. De ondersteuning, met krachtsensor, is zeer vloeiend en onder alle omstandigheden goed. Motor nauwelijks hoorbaar en geen weerstand met ondersteuning uit.

  • Beoordeling fiets

Afgemonteerd met Nexus8 versnellingsnaaf, hydraulische schijfremmen, zeer goede koplamp en redelijk verende voorvork. Verende zadelpen had veel speling. Dichte kettingkast. Accu mooi in frame verwerkt. Kabels mooi weggewerkt. Handige bagagedrager (Racktime) met achterlicht mooi erin verwerkt.

  • Beoordeling testrijders 8,3

Alles aan de elektrische fiets werd als zeer goed beoordeeld. Eindconclusie: er is een winnaar. Vanwege de hoogste gebruikersbeoordeling is dit de winnaar in de categorie middenmotor met naafversnelling. Minpuntjes zijn het lastig uitnemen van de accu en vrij hoge gewicht.

De volledige E-bike Test 2019

Bekijk hier de volledige E-bike Test 2019 van de Telegraaf en Consumentenbond. Ben je meer van de goedkope elektrische fiets? Check dan die van de Lidl, Aldi en Kruidvat.

Reageer op artikel:
Elektrische fiets ‘Ebike Das Original’ in 2019 wéér als best getest
Sluiten