Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 15 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Elektrische fiets van het Belgische Cowboy is next level e-bike

Met enige regelmaat behandelen we hier een elektrische fiets. Speciaal voor jou letten we daarbij altijd op de prijs, maar met deze next level e-bike van het Belgische bedrijf Cowboy laten we het prijskaartje even varen. Alhoewel, de prijs valt nog mee als je alles bij elkaar optelt.

Elektrische fiets van Cowboy

Cowboy is een nieuw merk uit België dat zich heeft toegelegd op e-bikes. Ze hebben een next level elektrische fiets op de markt gebracht en dan hebben we het vooral over het heerlijke design en de enorme rits aan technische snufjes. Niet voor niets won deze e-bike een Red Dot Design Award. Dit is een prijs voor internationaal design uitgereikt door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen, Duitsland.

elektrische fiets, cowboy, e-bike
Bron: Cowboy Afbeelding: Cowboy

Actieradius en accu

Allereerst wil je natuurlijk weten wat de actieradius is van deze elektrische fiets en wat voor accu daarvoor zorgt. Welnu, deze e-bike beschikt over een 21700-lithium ion-accu die verwijderbaar is, maar naadloos aansluit op het frame. De actieradius is afhankelijk van de manier waarop je de tweewieler gebruikt. Onder normale omstandigheden is de range volgens Cowboy 70 kilometer. De accu is in 3,5 uren volledig opgeladen. De elektrische fiets heeft een aluminium frame en aluminium velgen en weegt 16,1 kilogram.

E-bike verbonden met een app

De fiets wordt bestuurd via de app van Cowboy (iOS, Android), die je met de elektrische fiets via bluetooth verbindt. Zo heb je een veilige digitale sleutel om de fiets te activeren. Een live dashboard houdt de rijder op de hoogte van de status van de rit op het gebied van snelheid, duur, afstand en batterijniveau. De app maakt het ook mogelijk om het voorlicht aan en uit te zetten en heeft een geïntegreerd navigatiesysteem. Als de fiets wordt gestolen, helpt de functie ‘Find My Bike’ in de app om het via GPS terug te vinden dankzij de ingebouwde SIM-kaart.

elektrische fiets, cowboy, e-bike
Bron: Cowboy

Eén stand trapondersteuning, maar wel een slimme

Waar de meeste e-bikes meerdere standen trapondersteuning hebben, heeft de elektrische van Cowboy heeft maar eentje. Maar dan wel een slimme. Uitgangspunt bij het ontwerp was om alles voor de fietser zo simpel mogelijk te houden, en vooral veel kracht te leveren. Vandaar dat het Belgische bedrijf besloot om de elektrische ondersteuning zich intuïtief aan te laten passen aan de fietser. Dit betekent dat je als fietser om extra kracht te krijgen niet hoeft te schakelen of op allerlei knoppen moet drukken. De e-bike biedt je trapondersteuning tot 25 kilometer per uur. De elektromotor (36 V, 250 W, 30 Nm) zit verwerkt in de achternaaf. Net als de trapondersteuning past ook de verlichting zich aan de omstandigheden aan en beschikt de elektrische fiets zelfs over een remlicht.

Prijs

Dan het belangrijkste voor Nederlanders, zullen de Belgen zeggen. Deze next level e-bike van Cowboy kost 1.990 euro en geloof ons, dat is een zeer bescheiden prijs voor deze elektrische fiets. We hebben overigens nog lang niet alle specificaties en technische snufjes uitgelicht. Check de website voor meer informatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Elektrische fiets van het Belgische Cowboy is next level e-bike
Sluiten