Pim Jansen
Pim Jansen Wheels 3 sep 2020

Met de E-Bike Clip maak je van je normale fiets een elektrische fiets

Iedereen wil tegenwoordig een elektrische fiets, maar een e-bike is voor veel mensen onbetaalbaar. Voor hen is de CLIP ontworpen, een tool die van een normale fiets een elektrische fiets maakt. Geniaal.

Voor de mensen die gehecht zijn aan hun gewone fiets, maar tijdens harde wind stiekem toch even willen profiteren van trapondersteuning, is dit ook een hoopgevende uitvinding. In een simpele handomdraai tover je jouw tweewieler om tot een e-bike.

CLIP maakt van jouw fiets een elektrische fiets

CLIP is niets meer of minder dan een demonteerbare elektromotor voor op je fiets. De motor is gemakkelijk aan het frame van de voorband te koppelen. Als de accu leeg is, kan de E-Bike CLIP weer gemakkelijk losgekoppeld worden om hem op te laden in een normaal stopcontact. De innovatieve uitvinding heeft geen ingewikkelde onderdelen voor de bevestiging, waardoor je de elektromotor gemakkelijk op iedere fiets kunt bevestigen.

e-bike, clip, elektrische fiets
(Afbeelding: ClipBike)

De missie van het bedrijf achter CLIP is om de afhankelijkheid van auto’s in de steden te verminderen en meer mensen op de fiets naar het werk te krijgen. “Dit is niet alleen goed voor het milieu, ook de mens zelf gaat erop vooruit”, aldus een woordvoerder van het bedrijf dat jouw fiets graag omtovert tot elektrische fiets.

Details en specificaties

De demonteerbare E-motor wordt binnenkort gelanceerd, maar je kunt hem vast vooruitbestellen. Via crowdfunding is inmiddels genoeg geld opgehaald om de CLIP in productie te laten gaan. Binnen 15 minuten is de accu opladen voor een actieradius van minstens een uur.

Wat dit grapje kost? Voor de klassieke variant van de E-Bike CLIP betaal je omgerekend 353 euro. Voor 530 euro heb je de geavanceerde versie, met een fietscamera. Die laatste prijs gaat overigens al richting de spotgoedkope elektrische fiets die je nu bij Amazon koopt voor 824 euro.

Stijlvolle e-bike helm

Het enige nadeel aan een elektrische fiets (en de CLIP op je normale fiets) is dat je eigenlijk een helm nodig hebt en dat kan er nogal sullig uitzien. Maar dat geldt niet voor de helm van Park & Diamond, die de vorm heeft van een baseball-pet maar wel volledige bescherming biedt.

Reageer op artikel:
Met de E-Bike Clip maak je van je normale fiets een elektrische fiets
Sluiten