Stijn Kuster
Stijn Kuster Elektrische fiets 21 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze elektrische fiets is ook een camper en een boot

Is het een boot, is het een elektrische fiets? Nee, dat is het niet. Nou ja, ook weer wel. Het is een beTRITON amfibie camper-trike. Een e-bike waarmee je kunt kamperen en varen.

Met grachten, meren en een chronische fietsverslaving moet dit wel een uitvinding zijn van Nederlanders. Zou je denken. Maar niets blijkt minder waar. De creatieve geest achter het vehikel is Aigars Lauzis, een innovator uit Letland

Elektrische fiets, boot en camper

De camper bestaat uit drie vervoersmiddelen. Allereerst de elektrische fiets. Als bestuurder zit je op een bijzonder oncomfortabel ogend zadel met voor je twee trappers, een stuur en spiegels. De wielen worden zowel door je eigen kracht als een elektromotor aangedreven (trapondersteuning). Over land heb je meer dan 50 kilometer aan actieradius.

THOR onthult na Airstream eStream ‘elektrische camper van de toekomst’

In het water kom je iets minder ver, zo’n 20 kilometer om precies te zijn. In 5 minuten wordt de het ultieme vakantievehikel omgetoverd tot elektrische boot. De wielen van de elektrische fiets klappen naar buiten en een elektromotor draait in het water. De fietsvoorkant van het voertuig schuift omhoog, waardoor deze niet in het water hangt.

De elektromotoren worden van energie voorzien door een Li-ion-accupakket dat dankzij zonnepanelen nog extra wordt opgeladen. Ook de koeling, verwarming, USB-oplaadpoorten, GPS en het geluidssysteem maken gebruik van de accu.

Geschikt voor mooi weer

Na de elektrische fiets en boot nog het laatste vervoermiddel: de camper. Achterop het dek vind je een cabine met slaapplek voor twee personen. Net buiten de cabine is een eettafeltje uit te klappen. Het dak zelf is te verschuiven, waardoor je het leefcompartiment groter maakt. Veel overdekte ruimte heb je niet, het best kun je met mooi weer op pad gaan.

Elektrische fiets, camper, boot
(Afbeelding: beTRITON)

In de bodem van de varende elektrisch fiets en camper ineen vind je – naast elektronica als het accupakket – nog wat extra opslagruimte. Ook liggen hier peddels voor als de accu leeg is en je ergens op een meer dobbert.

Wat kost de beTRITON amfibie camper-trike

De beTRITON amfibie camper-trike is nog niet in productie. De verwachte prijs is 14.500 euro exclusief belastingen en verzendkosten.

(Afbeelding: beTRITON)
Elektrische fiets, camper, boot
(Afbeelding: beTRITON)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.