Jan
Jan Stuff 19 jun 2018

Licht, stijlvol en verrassend betaalbaar: De AM1 elektrische fiets

Schijn bedriegt. Een eerste blik doet vermoeden dat de AM1 een doodnormale fiets is. Sportief weliswaar, maar doodnormaal. Een nadere inspectie verraad echter het technisch vernuft. De AM1 is ondanks zijn lichtgewicht uiterlijk een heuse e-bike met een minimalistisch design. Exact zoals we het graag zien. De afneembare 24V batterij ziet er bijzonder onopvallend uit en dat is dan waarschijnlijk ook de grootste troef.

Analog Movement

Met één eenvoudige schakelaar stuurt de pedaalsensor van de elektrische fiets automatisch de stroom naar de motor, afhankelijk van het gevraagde vermogen. “Elektrische fietsen maken fietsen veiliger, gemakkelijker en gewoon super leuk. De meeste ritten op de AM1 nemen letterlijk de helft van de tijd in beslag die je normaal gesproken kwijt zou zijn aan het openbaar vervoer”, aldus nav gornall, oprichter van Analog Movement.

minimalistische elektrische fiets

Elektrische fiets via crowdsourcing

Met een geometrisch ontwerp voor een soepele en snelle beweging, heeft de elektrische ‘AM1’ elektrische fiets een minimalistisch ontwerp. De AM1 is daardoor een lichtgewicht e-bike die net zo goedkoop als effectief is. Het totale gewicht is slechts 13.5 kilo en is inclusief de batterij, het LCD-scherm en een bruin geveerd zadel. Meer informatie over de fiets, hoe je de crowdsourcingcampagne van AM kunt ondersteunen en de verassend lage prijs is te vinden op de kickstarter fundraising pagina.

minimal analog motion AM1 electric bike substitutes weight for power from designboom on Vimeo.

Designboom

Reageer op artikel:
Licht, stijlvol en verrassend betaalbaar: De AM1 elektrische fiets
Sluiten